Тракане по инерция и при пускане на газта на скорост.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тракане по инерция и при пускане на газта на скорост.

Мнениеот ALiGaToR » Пон 18 апр 2011 0:12

Тракането се появи от около 4 месеца. В момента доста зловещо започна да трака.
При ускорение го няма, но когато отпусна газта когато е на скорост тракането е най-силно. Също така и когато е по инерция колата го има но по-слабо.
Няма значение дали завивам или се движа на право това тракане се получава. Външните карета ги смених преди по-малко от година.

От какво може да се получава това тракане и дали нещо лошо се е случило или е нещо по-дребно. Давайте мнения, че май скоро ще ме оставя на пътя. mhihi

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Тракане по инерция и при пускане на газта на скорост.

Мнениеот ALiGaToR » Пон 18 апр 2011 8:25

Да но на мен ми се получава това тракане на която и да е скорост. Много наподобява тракане на каре.
Изчетох темите за вътрешно каре, но останах с убеждение, че вътрешно каре трака само при ускорение. А на мен само по инерция и като е отнета газта.
Ако е както казваш от скоростната кутия, то какво може да се е развалило там, че да прави такова тракане?

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Пон 18 апр 2011 9:52

И при мен се получи същото.
Първо започна да вие 5 предавка.
Долях масло.
След около два месеци, изведнъж, една сутрин започна да трака.
Най - бързо става със смяна на скоростната кутия.(И аз мислех, че е вътрашното каре но....)

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Пон 18 апр 2011 10:02

пружинката за задна предавка.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пон 18 апр 2011 10:33

ttony написа:пружинката за задна предавка.

Задната предавка какво има общо със движението напред.
Говорих с един познат който работи в сервиз, и той така ме насочи да се ослушвам за смяна на скоростна кутия. Каза, че на Голфовете им били така малко кекави скоростите. Каза без да я е погледнал го съмнява за диференциала.
Също така обясни, че вътрешно каре трака при ускорение и евентуално трябвало да се усеща в кормилото.
А това, че си трака при спиране с двигателя и по инерция без значение дали е в завои и направо единственото общо е диференциала.
Май скоростната кутия вече е взела-дала. :bishop

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Пон 18 апр 2011 11:07

ALiGaToR написа:
ttony написа:пружинката за задна предавка.

А това, че си трака при спиране с двигателя и по инерция без значение дали е в завои и направо единственото общо е диференциала.

и с пружинката.... потърси из форума

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Вто 17 май 2011 10:32

Проблема със силното тракане го поправих. Оказа се вътрешното каре. Обаче не изчезна тракането съвсем.
Пак когато се връща газта на скорост има такова тракане но сега е малко по-слабо, но го има. Също забелязвам че има и едно виене при дадени обороти на двигателя. До колкото забелязвам се появява между 1700 - 2500 оборота. И това виене го чувам на 1-ва и на 2-ра скотост. На татък сякаш пак го има но аз не мога да го чуя.
Звука от скоростите които го издава много ми напомня на звук от скоростна кутия на Москвич, но много по-слабо.
Също забелязвам, че когато е оставена колата да стои на място, изключена от скорост, когато отпусна съединителя и двигателя почва да претриса един път малко по-силночко и се появяват някакви леки вибрации и претрисания от време на време. Натисна ли съединителя всичко това изчезва.

Давайте идеи от какво може да се получават тези виения, претрисания и всякакви такива дразнещи шумове и вибрации.

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Сря 18 май 2011 22:37

предполагам, че е лагера на първичният вал, на четвърта скорост, смени маслото, и следи за стружки в него, с новото масло сложи и една добавка, няма да е зле. ако не ти (вие) на определени предавки по вероятно да е лагер, но то ще си покаже, небързай да разглобяваш, а е следи дали ще се овеличи шумът. успех

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Сря 18 май 2011 22:39

предполагам, че е лагера на първичният вал, на четвърта скорост, смени маслото, и следи за стружки в него, с новото масло сложи и една добавка, няма да е зле. ако не ти (вие) на определени предавки по вероятно да е лагер, но то ще си покаже, небързай да разглобяваш, а е следи дали ще се овеличи шумът. успех :bishop

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Сря 08 юни 2011 21:14

Не ми е оставало време да и погледна маслото и да го сменям за момента. Обаче имам още малко наблюдения върху ситуацията.
Чувам шумове при много различни ситуации:
1-во: Когато колата е на неутрална и като пусна съединителя се появява шум. Явно като започне да върти скоростната и започва да шуми. Наподобява доколкото го чух на лагер. Беше шумене, а не тракане
2-ро: Колата беше изгасена и реших да я преместя по инерция защото имаше наклон. Когато колата започна да се движи се появи шунме, а като се позасили > 15км/ч се добави в шума и тракане.
3-то: Тракането не подбира на коя предавка е.
4-то: Когато се движи по инерция си трака, но когато се включи на някоя скорост по инерция въпреки, че съединителя е натиснат тракането се увеличава.

Шумът започна да се увеличава и то за много кратко време, а и колата не се кара много.
В край на сметка какво се е повредило, дали наистина е лагер или нещо друго.
Дали тази скоростна кутия е безвъзвратно загубена и не подлежи ли на ремонт, и има ли смисъл?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 09 юни 2011 6:57

Прегледал ли си тампони на носачи и ст. щанга.От опит ти казвам,че може да "трака"
по този начин.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Чет 09 юни 2011 7:55

Ами то преди около месец сменях вътрешното каре, и тогава покрай него ми смениха и кормилни накрайници и маншон на външното каре. Та като цяло ми прегледаха ходовата част и това беше като проблеми които откриха.
Но после ми споменаха, че това тракане дето се чуваше след като смениха вътрешното каре, било от диференциала. И с две думи казаха ми, че скоростната ми кутия е пътник. Но аз реших и във форума да пиша за да мога да получа отговор който някак си по ще ми изясни какво се е случило. :oops: И евентуално колко живот има в тази скоростна кутия, че някак си не ми се дават 200-250 лева за кутия втора употреба която не се знае дали не е на хала на моята. И отделно, че поставянето е към 100 лева.

Потребителски аватар
nik_kozarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik_kozarev » Чет 09 юни 2011 19:47

Колега провери си нивото на маслото в скоростите при мен имаше подобен шум след като долях и се оправи.Ако ли не е от лагера поне така ми каза маистор на мен.

MarinKK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MarinKK » Съб 27 апр 2013 12:26

Алигаторе какво се оказа в крайна сметка ?! Защото и при мен го има същия проблем само че от 2 дни ?! :))))

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”