проблем с температурата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenkolev » Чет 30 ное 2006 16:54

vw_golf_2_Memphis написа:Някой може ли да каже при мен тогава какъв е проблема?
Колата си загрява нормално, като се движа стрелката стои точно на 90* и не мърда! Също така точно в центъра като е термостата започва да отваря...до тук всичко ОК...но спра ли в задръстване отива на 100-105* и чак тогава включва 1-ва степен на пеката...
Смених оригиналния датчик и пак същото!
След това сложих друг оригинален BEHR и пак същото! И 3-те датчика включват на 100-105*...
Като изчакам температурата да се вдигне и собственоръчно пусна 2-ра степен на перката след 20-25сек е заковала 90*!

Каква е вероятността и 3-те датчика да са прецакани?
Друго което си мисля е термостата да не отваря напълно :roll:
Идеи?

Сега говорих с Авто+, пича каза че имало електронни термометри мерещи температурата от разстояние и могло да се премери Т-то на течноста и да се види кое не работи и тогава да се купува

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 30 ное 2006 17:00

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 30 ное 2006 17:05

asenkolev написа:Сега говорих с Авто+, пича каза че имало електронни термометри мерещи температурата от разстояние..

2 такива боклука съм купил за фирмата... И двата обиколиха всички цехове и сега стоят в склада, защото никой ги не ще!
Много голяма грешка дават за точност на измерването. А и трябва първо да се темперират за помещението, пък да са точно насочени, пък да е на определено разтояние... Мани, мани!

Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenkolev » Чет 30 ное 2006 17:20

radotom написа:
asenkolev написа:Сега говорих с Авто+, пича каза че имало електронни термометри мерещи температурата от разстояние..

2 такива боклука съм купил за фирмата... И двата обиколиха всички цехове и сега стоят в склада, защото никой ги не ще!
Много голяма грешка дават за точност на измерването. А и трябва първо да се темперират за помещението, пък да са точно насочени, пък да е на определено разтояние... Мани, мани!

:cry: Е как да разбера, кой датчик е за смена?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”