Голф 4 1.4 99 г. не гасне!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1.4 99 г. не гасне!
Здравейте колеги! Преди 2 дни се случи следния проблем: Спирам си колата пред нас, при завъртането на ключа и следователно след ваденето му от гнездото, мотора не гасне, а се чува едно бучене и придърпване, волана се тресе и тнт. ???(все едно мотора работи ама на мн ниски обороти?) При повторно запалване на мотора и изгасяне нямаше проблем! От какво може да се получава това нещо? Благодаря ви предварително 

- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Голф 4 1.4 99 г. не гасне!
детонации, лошо гориво или нещо по електрониката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да се закачи на VAG-COM и да се видят дали има някакви грешки евентуално! Ако ли не както казваш, лош бензин, или остатъци за изгаряне в горивна камера? Поздрави! 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Четенето е излишно според мен.Първо няма грешка,която да го накара да не изгасне и 2-ро,когато завъртиш ключа,спираш захранването на компютъра...от там нататък спира да следи каквито и да е датчици и няма причина да запише грешка.Дори все пак да е записал грешка преди да врътнеш ключа,ще е за детонации...което с нищо не ти помага да разбереш дали горивото е било кофти или е имало нещо по запалването.

- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Да не ти тресе от разбито моторче на перката на радиатора
Преди години на тройката ми се получи нещо подобно, шумът и вибрациите са наистина впечатляващи

Преди години на тройката ми се получи нещо подобно, шумът и вибрациите са наистина впечатляващи

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моторчето ми се вижда добре..в смисал, че като се пусне перката няма някакви странни шумове и вибраций. Ще трябва да се огледат нещата, и дано да не се повтаря, че тогава лошоо! 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не ти е пълен резервоара, и тия дни трябва да заредиш гориво, иди сложи 98 или 100 октаня, и я покарай извън градско, малко да издуха! Има някакво закъснение, колегите по-горе са дали отговор. Пък може и да се оправи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробвам колега! Без това по празниците имам каране извън града..може да иска "отпушване" колицата 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
С тези бъркочи, които продават по бензиностанциите е чудно как палят въобще тези коли
.Ако бензина е силно разреден или с много ниско октаново число (примесен с какво ли не), така се получава.Също така това в комбинация с нагарите по цилиндрите (характерни за 16V особено ако похапват масло), води до детонационно горене и описания от теб ефект. Сипи си хубав бензин 98 или 100 и покарай повечко и мисля,че няма да имаш повече проблем. (не се притеснявай,че е 100 октана,той реално едва ли е повече от 98,независимо за какъв ти го продават
).

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма какво да се притеснявам..те на тея горива където караме..нямам думи :( Може да е от горивото както казваш..както и от нагара..понеже малко ми харчи масълце :) Слагаме утре Shell V-Power и газ 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Абе точно от Шел недей :) По-добре ОМВ :)

- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
Виж какви грешки дава компа ...... ако не се разбере - центровката
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще пробвам с друг бензин..и ако пак стане проблем ще я караме да се закачи на компа:) Така или ина4е ще излезе наяве пробл 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”