VW Golf IV 1.6 AKL, 1999г. - хидравлично масло
- Lafferty
- Автомобил:
- Двигател:
VW Golf IV 1.6 AKL, 1999г. - хидравлично масло
Здравейте, за колата посочена в заглавието - губи ми хидравлично масло, долях преди около седмица с мисълта, че е нещо малко - може би не е доливано/сменяно отдавна...Днес обаче видях че пак е спаднало нивото на маслото и ме притесни какво може да е. Казаха ми, че може да е хидравлична помпа или рейка. Други варианти има ли, смисъл това ли са главните виновници за това губене на хидравлично масло?
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Golf IV 1.6 AKL, 1999г. - хидравлично масло
ако е помпа-ще има видим теч,ако е рейка ще са пълни маншоните
помпата се ремонтира по лесно 10 лв лагер и около 5 лв семеринг
за рейката мисля че е по добре да се смени с втора ръка
помпата се ремонтира по лесно 10 лв лагер и около 5 лв семеринг
за рейката мисля че е по добре да се смени с втора ръка
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, виж от къде е теча. При мен течеше от един датчик до компресора на климатика, около 15-20 лв беше.
- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
И при мен същия датчик течеше смених го и сега е 6
- Lafferty
- Автомобил:
- Двигател:
То ако е това, супер ще е. На мен лично братовчед ми каза, че ако е рейка или помпа ще се охарча стабилно...Видими течове няма, поне на пръв поглед, но в понеделник ще ми кажат какво е със сигурност. Ще пиша и тук тогава, а през това време, ако някой може да сподели подобен проблем, добре дошло, всяко мнение ще бъде от голямо значение.
Само да уточня, че колата има климатроник, но няма климатик - смисъл не работи, само парното работи..та дали има вариант датчик да е, при условие че климатика не работи?
Само да уточня, че колата има климатроник, но няма климатик - смисъл не работи, само парното работи..та дали има вариант датчик да е, при условие че климатика не работи?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами датчика си е на хидравликата, просто седи до компресора на климатика...така че въобще не го интересува дали климатика работи или не
Ако е помпата - ремонтирането на такава помпа струва около 50-60лв при свалена помпа при повечето хора, които с това се занимават.Друга помпа 2-ра ръка е 40-50лв.
Ако е рейката - читава рейка за Голф 4 / А3 е почти невъзможно да намериш, защото лесно се износват/разбиват по нашите чудни прекрасни пътища...затова е по-добре да ремонтираш теча на твоята, ако не тропа и не трака. Сваля се рейката (не е супер сложно) и се ремонтира. Свалянето на рейката + ремонта не би трябвало да излезе повече от 200-50лв. Втора ръка рейка под 120-150лв няма да намериш, с монтаж и демонтаж, ново масло и т.н. пак ще ти излезе същото, като да си ремонтираш твоята.

Ако е помпата - ремонтирането на такава помпа струва около 50-60лв при свалена помпа при повечето хора, които с това се занимават.Друга помпа 2-ра ръка е 40-50лв.
Ако е рейката - читава рейка за Голф 4 / А3 е почти невъзможно да намериш, защото лесно се износват/разбиват по нашите чудни прекрасни пътища...затова е по-добре да ремонтираш теча на твоята, ако не тропа и не трака. Сваля се рейката (не е супер сложно) и се ремонтира. Свалянето на рейката + ремонта не би трябвало да излезе повече от 200-50лв. Втора ръка рейка под 120-150лв няма да намериш, с монтаж и демонтаж, ново масло и т.н. пак ще ти излезе същото, като да си ремонтираш твоята.

- Lafferty
- Автомобил:
- Двигател:
Христос Воскресе!
Благодаря ти много за изчерпателният отговор! Понеже аз живея в Красна Поляна, а майстора ми е в Дружба, чак утре ще имам възможността да му я закарам да я види - след 14:00 часа някъде се прибира от работа. Силно се надявам да е или датчик или помпа, но пък честно да ти кажа, каквото и да е, трябва да се оправи, че е тегаво. Не говоря само за шума, които се получава, казаха ми, че след време, ако не му обръщам внимание, ще започне и сервото по-трудно да се върти. Живи и здрави, утре след 14:00 часа ще кажа за какво иде реч. Аз в интернет намерих хидравлични рейки от 150 до 290 лева, някъде около 3-5 оферти, ако се наложи ще се сменя, няма начин.
Поздрави,
лека вечер.
Благодаря ти много за изчерпателният отговор! Понеже аз живея в Красна Поляна, а майстора ми е в Дружба, чак утре ще имам възможността да му я закарам да я види - след 14:00 часа някъде се прибира от работа. Силно се надявам да е или датчик или помпа, но пък честно да ти кажа, каквото и да е, трябва да се оправи, че е тегаво. Не говоря само за шума, които се получава, казаха ми, че след време, ако не му обръщам внимание, ще започне и сервото по-трудно да се върти. Живи и здрави, утре след 14:00 часа ще кажа за какво иде реч. Аз в интернет намерих хидравлични рейки от 150 до 290 лева, някъде около 3-5 оферти, ако се наложи ще се сменя, няма начин.
Поздрави,
лека вечер.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Огледай и маркучите където минават в тръби - може и от там да е проблема 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Залагам на рейка.Ако е така , направо рециклирай твоята.Втората употреба ще е някой скрит Мики Маус.
- Lafferty
- Автомобил:
- Двигател:
След няколко часа тръгвам за Дружба, довечера живи и здрави ще кажа, ако се установи проблема какъв е бил.
edit: Рейката е проблемна, или ще взема някоя втора ръка или тази ще се рециклира, ще видим.
edit: Рейката е проблемна, или ще взема някоя втора ръка или тази ще се рециклира, ще видим.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”