Здравейте Колеги , преди 1 седмица смених предните накладки на моя golf 4 1.6 sr след смяната всичко изглеждаше добре , и след 1 ден се наложи да пътувам до Германия и след около 1000 км ми светна лампичката ABS на таблото!
никакви странни ефекти няма освен индикацията ABS , имам стабилни сперачки но си свети лампичката , та после като се прибрах в Германия изведнъж изгасна и след около 25 км пак светна и сега си свети , дайте мения какво може да е ?!
Накладкитер са сменени в сервиз цената им със смяна е 60 лв, кажете какво може да е според вас ?
Светна ми лампичката за ABS след смяна на накладките 1.6sr
- djuni_ibiza
- Автомобил: Golf MK4 1.6sr
- Двигател: AKL
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Светна ми лампичката за ABS след смяна на накладките 1.6
зацапани датчици от феродото на накладките или пък окислил куплунг на самия датчик. Ако искаш точно да разбереш къде е проблема я качи на диагностика.
- djuni_ibiza
Проверих нивото на течноста и си е на макс, а и ако са се озцапали тези тачици как бих могъл да ги изчистя ?! нямам ВАГ КОМ кабел тук в Германия но в бг имам ясно че най сигурно с диагностика ама е странно да светне да изгасне и пак да светне пък и най интересно е че аномалията започна след смяна на накладките ! Има ли възможност от сервиза да са сложили вид накладки който не отговарят за АБС система или вариянт 2 има ли възмоцност да не са направили нещо както трябва , още една аномалия забелязах че докато отворих жълтият капак на казанчето за течноста преди светваше едно червено аз сега никаква реакция !
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Това с отварянето на казанчето и (не)светенето ме кара да си мисля кофти контакт на буксата за датчика на казанчето :?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Огледаи датчиците и кабелите им-на тези колела на които са сменени накладките.При смяна на накладките може да са натиснали някои датчик/кабел.
- djuni_ibiza
Днес ще проверя за буксите на дачиците , и жълтия капак на казанчето както казах преди като го вадя се появяваше едно червено на таблото а сега нищо не се появява все едно не съм го развил а и буксата ми изглеждаше леко окислена зеленикава беше се намокрил от течноста дали според вас ако се прецакало датчика на капака което уж е за нивото да ми прави тези номера ? а и без да сжаля гумата мога ли да направя профилактика на буксите на дачиците ?
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Напръскай ги с VD-40 контактен спрей!
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Диагностиката си покава какво е. на мен зимата ми светна и ми даде грешка на задния ляв датчик. След пръскане с wd-40 няколко пъти угасна. ;)
- djuni_ibiza
Колеги днес за малко да стане беля , блокира ми сперачките педала пропадна и почна да вибрира а лампата на ABS взе да свети като ненормално завих на дясно изгасих изчаках запалих и се оправи лампата си свети още а аз нямам никакво време за тази профилактика на буксите.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурен ли си,че е пропаднал педала и спирачките са блокирали? Ако пропада педала е спирачна помпа или теч от някъде(маркуч,цилиндърче)и оставаш без спирачки.Когато не работи ABS при натискане на спирачките блокират колелата(като на кола без ABS) и пак си спира нормално.
Почакаи още малко може да ти се отвори доста време за размисъл от 20лв за диагностика да станат 20???лв за ремонти.
Почакаи още малко може да ти се отвори доста време за размисъл от 20лв за диагностика да станат 20???лв за ремонти.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами щом нямаш време за буксите и т.н. - отиди на диагностика. Закачате я и гледате какъв е проблема :) Диагностиката е доста по-евтина от това да се удариш в нещо или пък да удариш някой друг ;) Предвид описаното от теб,по-скоро имаш проблем с електрониката на самия модул или някой клапан в хидроблока, от колкото с някой датчик (съдя по пропадането на педала и вибрирането му).

- djuni_ibiza
van4ooo написа:Сигурен ли си,че е пропаднал педала и спирачките са блокирали? Ако пропада педала е спирачна помпа или теч от някъде(маркуч,цилиндърче)и оставаш без спирачки.Когато не работи ABS при натискане на спирачките блокират колелата(като на кола без ABS) и пак си спира нормално.
Да Колега лампичката изгасна и за секунди викам оправи се и светна пак и педала започна да вибрира и само да се движи нагоре на доло говорим хоризонт на движение от най много 3 см , после изведнъж пропадна почна да вибрира и през цялото време се чуваше някакво ръмцене като на магнитно реле изклучващ вклучващ изгасих почаках запалин и всичко нормално , днес почистих и 4 те дачици на колелата , голямата букса на ABS а но няма файда утре бягам до сервиза на VW 45 евро за диагностика , буксите са като нови чистички никъде няма теч мамка му кво му стана незнам :(
ако не бях си забравил кабела на ВАГ в бг сега щях да знам кое да сменя кое не :(
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”