Светна ми лампичката за ABS след смяна на накладките 1.6sr

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djuni_ibiza
Автомобил: Golf MK4 1.6sr
Двигател: AKL

Светна ми лампичката за ABS след смяна на накладките 1.6sr

Мнениеот djuni_ibiza » Пет 17 май 2013 20:16

Здравейте Колеги , преди 1 седмица смених предните накладки на моя golf 4 1.6 sr след смяната всичко изглеждаше добре , и след 1 ден се наложи да пътувам до Германия и след около 1000 км ми светна лампичката ABS на таблото!
никакви странни ефекти няма освен индикацията ABS , имам стабилни сперачки но си свети лампичката , та после като се прибрах в Германия изведнъж изгасна и след около 25 км пак светна и сега си свети , дайте мения какво може да е ?!
Накладкитер са сменени в сервиз цената им със смяна е 60 лв, кажете какво може да е според вас ?

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Светна ми лампичката за ABS след смяна на накладките 1.6

Мнениеот teddy » Пет 17 май 2013 20:37

зацапани датчици от феродото на накладките или пък окислил куплунг на самия датчик. Ако искаш точно да разбереш къде е проблема я качи на диагностика.

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Пет 17 май 2013 20:46

Проверих нивото на течноста и си е на макс, а и ако са се озцапали тези тачици как бих могъл да ги изчистя ?! нямам ВАГ КОМ кабел тук в Германия но в бг имам ясно че най сигурно с диагностика ама е странно да светне да изгасне и пак да светне пък и най интересно е че аномалията започна след смяна на накладките ! Има ли възможност от сервиза да са сложили вид накладки който не отговарят за АБС система или вариянт 2 има ли възмоцност да не са направили нещо както трябва , още една аномалия забелязах че докато отворих жълтият капак на казанчето за течноста преди светваше едно червено аз сега никаква реакция !

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Съб 18 май 2013 10:46

Това с отварянето на казанчето и (не)светенето ме кара да си мисля кофти контакт на буксата за датчика на казанчето :?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Съб 18 май 2013 11:52

Огледаи датчиците и кабелите им-на тези колела на които са сменени накладките.При смяна на накладките може да са натиснали някои датчик/кабел.

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Съб 18 май 2013 12:59

Днес ще проверя за буксите на дачиците , и жълтия капак на казанчето както казах преди като го вадя се появяваше едно червено на таблото а сега нищо не се появява все едно не съм го развил а и буксата ми изглеждаше леко окислена зеленикава беше се намокрил от течноста дали според вас ако се прецакало датчика на капака което уж е за нивото да ми прави тези номера ? а и без да сжаля гумата мога ли да направя профилактика на буксите на дачиците ?

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Съб 18 май 2013 15:24

Напръскай ги с VD-40 контактен спрей!

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Съб 18 май 2013 15:46

Диагностиката си покава какво е. на мен зимата ми светна и ми даде грешка на задния ляв датчик. След пръскане с wd-40 няколко пъти угасна. ;)

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Пон 20 май 2013 1:23

Колеги днес за малко да стане беля , блокира ми сперачките педала пропадна и почна да вибрира а лампата на ABS взе да свети като ненормално завих на дясно изгасих изчаках запалих и се оправи лампата си свети още а аз нямам никакво време за тази профилактика на буксите.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 20 май 2013 17:30

Сигурен ли си,че е пропаднал педала и спирачките са блокирали? Ако пропада педала е спирачна помпа или теч от някъде(маркуч,цилиндърче)и оставаш без спирачки.Когато не работи ABS при натискане на спирачките блокират колелата(като на кола без ABS) и пак си спира нормално.
Почакаи още малко може да ти се отвори доста време за размисъл от 20лв за диагностика да станат 20???лв за ремонти.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 20 май 2013 20:40

Ами щом нямаш време за буксите и т.н. - отиди на диагностика. Закачате я и гледате какъв е проблема :) Диагностиката е доста по-евтина от това да се удариш в нещо или пък да удариш някой друг ;) Предвид описаното от теб,по-скоро имаш проблем с електрониката на самия модул или някой клапан в хидроблока, от колкото с някой датчик (съдя по пропадането на педала и вибрирането му).
:beer

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Вто 21 май 2013 17:49

van4ooo написа:Сигурен ли си,че е пропаднал педала и спирачките са блокирали? Ако пропада педала е спирачна помпа или теч от някъде(маркуч,цилиндърче)и оставаш без спирачки.Когато не работи ABS при натискане на спирачките блокират колелата(като на кола без ABS) и пак си спира нормално.
Почакаи още малко може да ти се отвори доста време за размисъл от 20лв за диагностика да станат 20???лв за ремонти.

Да Колега лампичката изгасна и за секунди викам оправи се и светна пак и педала започна да вибрира и само да се движи нагоре на доло говорим хоризонт на движение от най много 3 см , после изведнъж пропадна почна да вибрира и през цялото време се чуваше някакво ръмцене като на магнитно реле изклучващ вклучващ изгасих почаках запалин и всичко нормално , днес почистих и 4 те дачици на колелата , голямата букса на ABS а но няма файда утре бягам до сервиза на VW 45 евро за диагностика , буксите са като нови чистички никъде няма теч мамка му кво му стана незнам :(
ако не бях си забравил кабела на ВАГ в бг сега щях да знам кое да сменя кое не :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”