Голф 3 проблем с предно дясно стъкло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GL 1.6
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 проблем с предно дясно стъкло

Мнениеот GL 1.6 » Чет 23 май 2013 19:03

Колеги понеже никъде нищо не намирам,за проблема ако има се извинявам,че не съм го намерил.Та сега мистерията е следната като започна да свалям стъклото стига до едно определено полужение.Да кажем стига до половината и спира въртиш ама не слиза,след няколко обората въртене захапва и пак слиза.Същото става и нагоре.Става въпрос за механизъм с ръчка не е ел стъкло

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Голф 3 проблем с предно дясно стъкло

Мнениеот teddy » Чет 23 май 2013 20:19

колега трябва да свалиш кората и да видиш къде са се изяли зъбите на гребена. Единият начин е да се наварят зъби и да се изпилят, а другия е да се смени механизма.

Потребителски аватар
GL 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GL 1.6 » Пет 24 май 2013 12:55

да аз свалих кората и наилона,но до там как да погледна зъбите като са отвътре опиах жилото навсякъде здраво си е!

bobs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobs » Пет 24 май 2013 19:25

Здрасти колега, ето това е целия механизъм за сваляне/вдигане на стъклото: http://bobbss.snimka.bg/automobiles/chasti-vento.697717.28236369.big , описания от теб проблем може да идва от износване на ролката която движи въжетата (намира се точно зад оста за дръжката на стъклото. Така или иначе машинката трябва да се свали (сваляш стъклото до половината, развиваш гайките на повдигачите на стъклото, отделяш го от тях и го фиксираш в затворено положение - аз ползвах хартиено тиксо, развиваш 5-те болта които фиксират машинката към вратата и я сваляш), след което да се огледа и да се прецени откъде идва мизерията. Имай предвид че ремонта може да бъде труден, и дали няма да бъде по-изгодно и бързо да намериш машинка (2-ра употреба или нова), която да сложиш на мястото на тази.
Поздрави

Потребителски аватар
GL 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GL 1.6 » Нед 26 май 2013 13:27

Благодаря ти колега като съм по свободен ще се заема и ще пиша като разбера проблема :beer

bobs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobs » Пон 27 май 2013 18:50

Нали затова сме тук - да си помагаме :love.vwclub :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”