Golf 5 при проблем при смяна на крушките на предни фарове
-
- Автомобил: VW Golf 5 2005 2.0 TDI DSG
- Двигател:
Golf 5 при проблем при смяна на крушките на предни фарове
Здравейте, коляги онзи ден светна за последно десния ксенон, крушката умря :) на следващия ден смених и двете крушки защото и лявата нещо ми премигваше и когато я видях беше в доста тежко състояние. Проблема ми е следния имам чуството, че откакто сложих новите крушки фаровете светят доста на високо и се притеснявам да не дразня шофиорите пред мен. Колата ми е Голф 5 с лупи и при запалване на колата фаровете се вдигат на горе после леко на долу и застават някъде по средата. На таблото нямам врътката за регулиране на фаровете, казаха ми че имам автоматично регулиране на фаровете но самия апарат бил счупен.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Golf 5 при проблем при смяна на крушките на предни фаров
Здравей колега,
доста интересен проблем.
Като цяло съм се интересувал доста за системата, с която разполага твоя голф, понеже аз си взех такива фарове с фабричен ксенон и миналата седмица ги монтирах. При мен обаче се наложи ръчен реглаж именно поради липсата на системата от датчици и компютъра, който дава команда на фаровете да се регулират автоматично. При теб се движат първо нагоре и после надолу, понеже имаш датчици на носачите, които подават инфо и според това какъв е наклона, който пък се определя от това колко е натоварена колата казва на фаровете как да се регулират.
Иначе предишните ми фарове бяха с реглаж от копчето вътре.
Виж, според мен след като при контакт има някакво движение на лупите, значи все пак става някакъв реглаж и работи.
Просто новите крушки светят по-силно и от там ти се струва, че светят и по-високо.
Така си мисля аз.
П.с. Сподели ми моля на л.с. от къде и за колко пари взе крушките, както и дали са оригинални, да имам инфо при проблем с моите.
доста интересен проблем.
Като цяло съм се интересувал доста за системата, с която разполага твоя голф, понеже аз си взех такива фарове с фабричен ксенон и миналата седмица ги монтирах. При мен обаче се наложи ръчен реглаж именно поради липсата на системата от датчици и компютъра, който дава команда на фаровете да се регулират автоматично. При теб се движат първо нагоре и после надолу, понеже имаш датчици на носачите, които подават инфо и според това какъв е наклона, който пък се определя от това колко е натоварена колата казва на фаровете как да се регулират.
Иначе предишните ми фарове бяха с реглаж от копчето вътре.
Виж, според мен след като при контакт има някакво движение на лупите, значи все пак става някакъв реглаж и работи.
Просто новите крушки светят по-силно и от там ти се струва, че светят и по-високо.
Така си мисля аз.
П.с. Сподели ми моля на л.с. от къде и за колко пари взе крушките, както и дали са оригинални, да имам инфо при проблем с моите.
-
- Двигател:
казаха ми, че апарата който ги регулирал точно според наклона ми бил счупен, но имам движение на горе на долу след като запала. Може би наистина крушките светят много силно, трябва да карам след някои и да го питам дали му преча отзад :)
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Фаровете които са с фабичен ксенон също подлежат на реглаж. На самите фарове се прави реглаж както на обикновенни такива. След това системата за нивото си коригира в зависимост колко е натоварена колата :)
-
- Двигател:
Как става регулирането?
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
yoan4o написа:Здравей колега,
При мен обаче се наложи ръчен реглаж именно поради липсата на системата от датчици и компютъра,......
Имат си врътки за реглаж с шестограм като всеки друг фар за Голф 5.
Аз направих моя реглаж срещу 12лв. в Юнитрейд в Дружба за 5 минути.
-
- Двигател:
а ако не съм за реглаж тези в Юнитрейд 100% ще ми кажат, че непременно трябва да ги регулират :)
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Мисля, че имаше една тема за регулирана на фарове (през телефона съм и трудно се търси) в която беше мн добре обяснено как се регулират. Имаше нещо, че трябва да си на 5 метра от стената и светлинния лъч трабва да е на около 60-65см от земята.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”