Здравейте, имам един проблем с предницата на колата си! Имам VW Vento, наскоро се появи някакво хлопане отпред, което се чува най-отчетливо, когато правя десен завой, при спускане, с отнета газ, на трета предавка! Ходих в сервиз, досега ми смениха двете външни карета, шарнир, и тампони на левия амортисьор. Резултатът е почти нулев! Същото прихлопване се появява, макар и доста по-леко, когато форсирам на втора, и рязко върна газта, на прав път! Също така, леко хлопва, и когато превключа от бензин на газ, докато съм на малка предавка, получава се леко "хъскане"! И като че ли, чуква и като пусна по-рязко съединителя, при потегляне!
Това са симптомите, в най-общи линии, ако някой има идеи и препоръки, какво би могло да е, нека сподели тук, че вече почва да ми се превръща в идея-фикс!
VW Vento - Проблем с предницата...
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Vento - Проблем с предницата...
Тампоните на носачите може би , при мен подобно похлопване се дължеше на тях.Погледнете ги.При по-рязко тръгване също го имаше , примерно карам на 1-ва или 2-ра и рязко подам газ и при първото усукване нещо похлопваше.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Може да е от тампони на носачите,нещо по биалетките и/или тампоните на стаб. щанга,може да е тампон на двигател,може да е вътрешно каре,може да е от рейката,може да е какво ли не...
А за тампоните на амортисьорите - винаги и задължително се сменят и двата,а не само единия,както тампоните,така и амортисьорите,ако ти е мил живота и си харесваш колата (в цял вид
).

А за тампоните на амортисьорите - винаги и задължително се сменят и двата,а не само единия,както тампоните,така и амортисьорите,ако ти е мил живота и си харесваш колата (в цял вид

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
От сервиза ми казаха, че предницата ми е в изряден вид, като сменяха шарнира са я гледали цялата! Днес установих, че хлопането не е само при десен завой, но го има и при ляв, при същите условия, макар и не толкова отчетливо! Няма ли начин, да се тества на място, как и откъде идва това хлопане? Единственото, което съм почти сигурен, че е някъде доста отляво!
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Само да споделя, как завърши сагата с хлопането
! След дълги терзания, и сменени две външни карета, ляво и дясно, най-случайно ми откриха, че хлопането идва от счупено ляво, вътрешно каре! Е, поне знам, в кой сервиз няма да стъпя никога! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”