Проблем със свещите и на колко километра да ги сменям?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Проблем със свещите и на колко километра да ги сменям?

Мнениеот Gigabyte » Пон 05 авг 2013 2:07

На колко километра си сменяте свещите колеги (особено тея дето са на газ) и какви признаци дават ,че са за смяна? Колата ми си пали перфектно ,не прекъсва ,държи си обороти... ноо - на моменти е супер умряла и не може да мръдне :Д нито на бензин ,нито на газ ,даже понякой път като е по-студеничка изгърмява у грънците... Свещите ми са някъде на 20-25 000км Беру 3-електродни. Колата се кара на Газ(ГИ) и тука от няколко дена почна да ми прави тези магарии... има ли логика ,да не прекъсва и да пали перфектно ,а да не върви и да не може да се изфорсира(върви до 4000оброта и след това се едно нещо я мъчи.....). Палец,капачка и кабели са нови :smile

shishkan
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със свещите и на колко километра да ги сменям?

Мнениеот shishkan » Пон 05 авг 2013 4:46

Преди месец смених свещите на моя автомобил Шкода (двигателя е vw 1,6 AEE),на 140000км , при мен е от 65000км и почти от тогава е на гас.Свалените свещи са с BOSH с щемпел vw audi , което ще рече че са оригиналните.Колата не е купувана нова , та километрите може да са повече. Демонтираните свещи ги сложих на друг автомобил и те пак си работят прекрасно ,така че решавай сам , но едва ли ти са причина свещите за прекъсването , но по принцип от тях се почва .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 авг 2013 6:38

С времето се променя разстоянието между централният електрод и останалите 1-2-3-4 или колкото са там. Променя се, защото въпросният централен електрод като са нови е с кръгла форма. При триелектродните формата му заприличва на триъгълник - т.е. има износване. Аз моите първите Беру ги карах около 40 000км. Колата си вървеше и гореше нормално с тях, но си бяха леко поизносени, та ги смених.

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пон 05 авг 2013 11:49

Колата не прекъсва! Просто е по-мудна и като че ли се увеличи разхода леко... Свалях ги свещите и електрода е почнал да заприличва на триъгълник леко :confused

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 05 авг 2013 12:52

Замери разстоянието и виж, с колко се е увеличило. Нали се сещаш, че искрата при 0.8 и 0.9 мм на една и съща свещ е различна. :beer Което не значи, че ще ти се реши проблемът (тъй като той може да е породен от друго нещо или от съвкупност от неща по колата).

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пон 05 авг 2013 13:23

Така да се каже ,тоя мотор вече само дето не сме си проговорили с него... Всичко е прегледано и останаха свещите. Не знам как се мери разстоянието при 3 електродните свещи (при 1 е ясно) ? Мисля да и зема NGK BUR6ET тоя път ,някакви мнения?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”