Проблем компресор на климатроник на голф 4
-
- Автомобил: vw golf 4 1.8 20v
- Двигател: agn 1999
Проблем компресор на климатроник на голф 4
Здравейте колеги от скоро имам следният проблем със компресора на климатроника.Климатроника си работи нормално но компресора трака много като подам газ тракането се усилва.Въпроса ми е дали е лагер на компресора или нещо друго и дали може да се отремонтира колата е голф 4 1.8 20 v AGN мотор.Kaто стартира компресора тракането започва като го спра спира.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Re: Проблем компресор на климатроник на голф 4
Мирише на лагер и недей да си правиш експерименти повече, защото джоба ще ти олеква.
Спешно се налага
Спешно се налага

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пълнил ли си скоро фреон?
Втората степен на перките работи ли ти, заедно с тракането на компресора?
Иди при специалист по-скоро, за да не ти се повреди компресора.
Втората степен на перките работи ли ти, заедно с тракането на компресора?
Иди при специалист по-скоро, за да не ти се повреди компресора.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
elin1010 написа:Здравейте колеги от скоро имам следният проблем със компресора на климатроника.Климатроника си работи нормално но компресора трака много като подам газ тракането се усилва.Въпроса ми е дали е лагер на компресора или нещо друго и дали може да се отремонтира колата е голф 4 1.8 20 v AGN мотор.Kaто стартира компресора тракането започва като го спра спира.
Почти на 100% съм сигурен, че е лагер!При мен на 3-ката беше същото и понеже не го смених на време ролката затегна и скъсах пистовия ремък!И после много боли главата и джоба олекна доста!

-
- Автомобил:
- Двигател:
при мене има подобен проблем колега?! Когато работи климатика на 0 всичко е ОК..като дам на 1,2 или друга степен започва едно тресене на волата и мн грозно бучене, отворих капака и гледам целия радиатор с перките се клатят мн зле :( Сигурно лагерите на вентилаторите са заминали и аз незнам ???

- trolas
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL 1998
При мен тракането се усилваше като дам газ. Климатика духаше слабо, не можеше да свали много градусите. Оказа се, че не прави достатъчно налягане компресора. Отидох на сервиз и се оказа счупен клапан на компресора и парчетата от клапана бяха надрали цилиндрите на компресора. Срещу 200 лв. вече две години нямам проблеми
Отиди при специалист преди да е станало късно. Успех.

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Само да вметна - както е описан проблема,той е в самия компресор,а не в шайбата отпред,защото ако е шайбата,тя трака и тропа без да е вкл. компресора и когато компресора тръгне,тракането намалява. Ако се окаже механично счупване на компресора, се почиства цялата система и се сменя и филтър-дехидратора,освен,че се слага друг компресор.Това се прави за да може ако има някакви стружки или парченца от стария компресор по системата,да не попаднат в новия,който ще се сложи.

-
- Автомобил: vw golf 4 1.8 20v
- Двигател: agn 1999
Колеги оказа се счупен клапан на компресора но без последици във буталата нямаше и една деруга по тях .Сервиза където го правих се казва SARO във град Плевен пиша името защото съм много доволен от отношението на собственика към мен и към работата на други места направо ми казваха нов компресор.Всичко ми излезна 80лв и един час работа източване на фреон сваляне на компресор смяна на клапана пълнене на ново масло на компресора промивка на системата пълнене на ново със фреон.Собсвеника ми препоръча да пускам климатика на ниски обороти или ако съм на магистрала на високи обороти да освободя от скорост и тогава да го пускам надявам се да съм помогнал на някой колега със същите проблеми.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”