Проблем с датчик на Хол Голф2 1.3 nz

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с датчик на Хол Голф2 1.3 nz

Мнениеот Ugeorge » Вто 31 окт 2006 16:46

Значи в събота колата ми изгасна без причина и после въобще не запали. Бях в квартал сухата река и след известно време прекарано в рестартиране на ECU-то и проби да запаля останових че няма искра добутах колата до едно квартално сервизче и там майстора каза че е датчика на хол сложи някакво мостче на местото на датчика и имаше искра. До тук добре ама като взе да разглабя делкото се мъчи сумато време и накрая ми даде датчика за да отида и да купя нов, намерих само някакъв HUGO уж немски и като взе да го слага ония ми ти майстор думи нямам колко време се бави. Накрая завърта делкото и се оказа че нещо опира и взе една отвертка ибута ръга, накрая с клещите издърпа една пластмаса и пак с отвертката и уж го сглоби и колата запали ама като закачи вакуумното маркуче и колата загасна и оня вика купи делко втора употреба от него ти гори датчика и аз му казах нема нужда ще звънна на баща ми да ме дръпне. Като дойде баща ми ми вика пробвай да запалиш и колата запали ама бехме махнали вакуума и като го сложихме пак загасна, махнахме го и тръгнахме към Люлин и на релсите на Ботев и Сливница пак загасна и от там с теглене. Като се прибрахме разглобихме делкото и се оказа че оня понеже не знае в каква последователност да го сглоби не е набутал жиците на датчика на хол докрая в буксата(една Г-образна) та с баща ми разглобихме делкото сглобихме го както Хайнц е написал и сега всичко е наред с едно малко изключение. Колата сутрин при палене пали лесно както и преди, но работи 3 секунди и гасне от втория път няма грешка не знам на какво се дължи това дайте някакви идеи. Делкото е сложено както беше, но не е правена центровка все пак.

Garvana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garvana » Сря 29 ное 2006 0:12

Гасненето може да ти е от Смукача!!!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 30 ное 2006 8:38

Garvana написа:Гасненето може да ти е от Смукача!!!

Това е инджекция :roll:

Garvana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garvana » Чет 30 ное 2006 21:29

а чистил ли си Дросел клапата .Защото ако не си може и от там да е
Предполагам знаеш че тя трябва да има 14 градуса просвет! А като натрупа мизерия става кофти!!!!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 09 дек 2006 10:20

Значи и аз имах същия проблем както върви и гасне. Смених датчика на хол и като я запалих работеше като трактор (много прекъсваше неще да се изреже иабсолютно никаква тяга) но след около 20 мин мъки дойде на мене си. А м-у другото HUGOто не е лоша марка моя е такъв. Относно това че като закачиш вакуум регулатора гасне огледай го може този "майстор"да му е е.....майката.

Потребителски аватар
joko69
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joko69 » Съб 09 дек 2006 18:20

Изключи акумолатора за 5 минути и пробвай отново.
Имаш ли газово?

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Нед 10 дек 2006 17:07

Нямам газ и не се оправя с рестартиране на компа, вече клоня към свещи мисля си че пали на 3 цилиндъра и за тва не задържа оббороти, ама сега имам малко тенекеджийски проблеми на дневен ред като разбера от какво е ще пиша мислех да мина през ваското1 така и така и предполагам че след това всичко ще е на 6. Мерси за отговорите колеги.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”