Здравейте на всички колеги ! Отдавна имам регистрация във форума , но отдавна не ми се беше налагало да търся мнение... Собственик съм на скромно голфче 2-ка 1.6 75 коня и отдавна събирам средства за неговото освежаване , тъй като много пъти имах възможност да си закупя по нов VW ,но така и неможах да се разделя с голфчето и сега дойде момента да започна да го " съживявам ".Та... да не се увличам в подробности директно към въпросите ми :
1.Искам да заменя тесните брони с широки , конкретния ми въпрос е много ли е трудно нагаждането на широките брони и ако някой има идея как точно става или се е слбъсквал вече с подобна манипулация, ще се радвам да получа помощ !
2.Другото което ме интересува са пластмасовите "вежди" на калниците и по-конкретно трябва ли да си закупя точно такива,които са от голф с цели брони и как става тяхното закрепване на калника при положение че моята кола оригинално няма такива вежди ?
3.Мога ли да си сложа също така и пластмасовите прагове от GTI и отново ако някой има идея как става...няма да ми е излишен неговия опит...
4.Какви са най-подходяшите лети джанти за голф2 ... 14/15 ЕТ... и т.н...
Благодаря много на всичко предварително ,надявам се да получа помощ от вас колеги !
с уважение: Кристиан
Голф 2 ... въпрос за брони и още нещо...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Re: Голф 2 ... въпрос за брони и още нещо...
Здравей колега. За широките брони ще ти трябват и водачите за тях,които са на калника.На тесните са кръгли,а на широките са правоъгълни.Основата на броните също е друга.Трябва да си я набавиш.Веждите на калниците са други за широките брони.Прилагам и снимка (Надявам се Сашобас да не се сърди).

Имат продължения.
ГТИ прагове можеш да сложиш и става сравнително лесно.
За джанти вече всеки си преценява какво търси като визия,но най-удачен и безболезнен варианта е ЕТ-то да ти се върти около 25-35,ако не искаш да ти закача по калниците.Строго индивидуално е.Успех и дано съм помогнал поне малко

Имат продължения.
ГТИ прагове можеш да сложиш и става сравнително лесно.
За джанти вече всеки си преценява какво търси като визия,но най-удачен и безболезнен варианта е ЕТ-то да ти се върти около 25-35,ако не искаш да ти закача по калниците.Строго индивидуално е.Успех и дано съм помогнал поне малко
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 2 ... въпрос за брони и още нещо...
Благодаря много , колега ! Естествено че помагаш , дори много , само едно леко въпросче веждите лепят ли се или се разпробива калника за да сложат някакви щипки зашото моя оригинално няма вежди ? 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”