голф 4 1.6 гасне в движение
-
- Автомобил: GOLF 4 1.6
- Двигател:
голф 4 1.6 гасне в движение
колата гасне най вече като се пусне климатроника при натиснат съединител и оборотите играят за 2-3 секунди и после се оправя някой има ли идея от какво може да е. благодаря предварително
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: голф 4 1.6 гасне в движение
Примерно мръсен дросел ...
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
И аз имам същия проблем. Днес си пуснах климатика и на един светофар ми загасна колата. Случвало се е няколко пъти преди това. Направих и една диагностика, но няма грешки. Т.е. има една но тя е за датчика на хидравликата и не е съществена. Преди месец смених маркуча от дебитомера към дросела с нов и дросела беше чист. Възможно ли е да е нещо друго?
-
- Двигател:
Страх ме е вече да пускам климатика...и все докато завивам ми се гасне колата и както си завивам и спира да завива....ето колегата казва че дросела е чист значи не е това...възможно ли е консумацията на ток да е по голяма от произвежданата и когато колата види удобен момент да изгасва
-
- Двигател: AKL 98
От някъде ти смуче въздух по системата, ако приемем, че дросела ти е чист, което ме съмнява, щом не споменаваш кога последно е чистен.
- plamski3
Малко ме съмнява, ако ми смуче въэдух да ми зягася колата. Когато ми смучеше не е гаснела. Кажи ми къде да проверя дали смуче? Сменил съм въэдуховода от дросела към дебитомера, маркучите на сервото, още едни малки маркучета за вакум до дясната част на двигателя под и до колектора, сменил съм и о пръстените за сега за това се сещам. Дросела е чистен преди няколко месеца. Свалям го и тогава го чистя, не на място. За мен по-въэможния вариант е ако се претовари като консумация от климатик,радио и т.н. и да загасва. Но се съм сигурен.
-
- Двигател:
не искам да се правя на разбирач а точно обратното - грам не разбирам за това искам мнения. но според мен също е от прекалена консумация и ако е това къде да се погледне къде може да е проблема
-
- Двигател:
Забравих да споделя че колат е с газов инжекцион и оборотите стоят само на 1100 и на газ и на бензин това е когато климатика не е пуснат.а когато пусна климатика и примерно спра на сфетофар и оборотите играят до 1300 за 3-4 секунди и пак се нормализират до 1100 а понякога и гасне.ходих при един газаджия днес и ми каза че дросела ако е задръстен ще ми падат оборотите а в този случай ако го изчистя може да скочат още оборотите
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Гениален съвет. Аз пък си мислех, че с времето дросела са адаптира, доакто мизериите не станат прекалено много, че да изпадне в някакви странни състояния. Провери също така и за спукан мъркуч от филтъра до дросела.
Докато се чудеше, да го беше почистил тоя дросел. Все трябва да започнеш от някъде, а това е най-масовият и безплатен за отсраняване проблем. Пък една диагностика може доста да покаже, стига някой да и разбира де
Докато се чудеше, да го беше почистил тоя дросел. Все трябва да започнеш от някъде, а това е най-масовият и безплатен за отсраняване проблем. Пък една диагностика може доста да покаже, стига някой да и разбира де

-
- Двигател:
Да ще го изчистя дори и да не е това но писах във форума да видя някой дали има идентичен проблем като моя за да знам как да го отстраня за да не давам пари на вятъра все пак това е бг не вземаме мн пари мерси за съветите ако някой се сети още нещо да пише
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
И като изчисти дросела после ще почнат въпросите-защо 400 километра вече оборотите си играят от 1000 до 1900, айде пак на диагностика, направо си е безплатно.
И на мен ми се случва гаснене чат пат- въпроса е после като завъртиш ключа да пали, не пали ли отиваш за нов температурен датчик или такъв на коляновия вал.
И на мен ми се случва гаснене чат пат- въпроса е после като завъртиш ключа да пали, не пали ли отиваш за нов температурен датчик или такъв на коляновия вал.
-
- Двигател:
добре възнжно ли е дросела да е задръстен и клапата да не се затваря добре и за това оборотите да стоят на 1100 даже 1200...относно гасненето търся човек който е имал същия проблем и го е разрешил а не да ходя при 100 майстора и всеки да ми казва ми от това е дай да го сменим и само да давам излишни пари на пишман майстори
-
- Двигател:
Снощи докато се прибирах и видях че когато колата е на празех ход и подам газ и като оборитите тръгват да се нормализират заставаъ 1500 за 1-2 секунди и тогава падат на 1100 а днес забелязах че като дам пълен десен и оборотите почват да играят
- plamski3
Колега, намери някой твой познат или някой от форума, който да ти направи една диагностика на колата и си запиши кодовете на грешките. После ще ги проверим и обсъдим във форума и ще се опитаме да помогнем. Така на сляпо нищо не правим. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”