Да направим Голф 3 моноинжекция с карбуратор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Дилян
Автомобил:
Двигател:

Да направим Голф 3 моноинжекция с карбуратор

Мнениеот Дилян » Пет 26 юли 2013 10:53

Здравейте, понеже много нерви хабя с ел. системите на моят Голф 3, 1.6 моноинжекция, като стъпков мотор, ТПС, компютър, АГУ ме налегна мисълта да подменя моноинжекцията с карбуратор. Намерих си майстор, който каза, че може да го направи, но ми трябва читав карбуратор от 1.6, със колекторите и кутията за въздушен филтър, предполагам и плочка за АГУ може да трябва. Някой може ли да ми продаде тези части и на каква цена.
Ако това стане би трябвало да имам натурален ГОЛФ без ел.лигавщини - компютри и други и да си запазя екстрите като ел. стъкла и климатроник.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Re: Да направим Голф 3 моноинжекция с карбуратор

Мнениеот lozan67 » Нед 28 юли 2013 6:22

Потърси в Ауди форума карбуратор Кейхин1 с ръчен смукач или от Лада/трябва повече преправяне/. Иначе моноинжекцията ще ти се стори песен в сравнение с номерата, които въртят Пиербургите.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 28 юли 2013 6:45

Няма как да стане според мен с колектор от 1.6 за карбуратор. Причината е, че тези мотори са наклонени назад и съответно формата на колектора е такава, освен това не зная дали отворите му ще паснат на главата на АБУ - по-скоро мисля, че не, но не съм сигурен.
Доскоро имах АБУ с карбуратор и колектор от 1.3, ама не си е работа - рязано е по колектора и е лепено с черен силикон, за да не издиша от снадката с главата. Иначе колата вървеше прилично и гореше нормално. Моят съвет е да си поправиш инжекцията, щото и с карбураторите е мъка голяма. :th_up
Освен това ще ти трябва делко с вакуум-регулатор и други бобина и комутатор, понеже тези от моното са по-различни (комутаторът е с 3 пина като сигналът минава през ЕКУ, доколкото съм запознат).

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 28 юли 2013 7:30

Няма да успеете да погодите климатроника с карбуратора. Тези карбуратори, които стават за тази цел, са не по-малко проблемни за намиране и поставяне, сравнени с моното.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 28 юли 2013 8:51

Какво му е толкова на моното та ще го махаш?
Намери му един тпс и стъпков мотор,ако трябва и нови и ще си караш колата още дълги години.
И наистина като пуснеш климата,как ще го накараш да ти държи по-високи обороти та да не гасне от натоварването на компресора?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 28 юли 2013 9:48

Има и пиербург и кейхин с клапан за климатик, но след 20+г. вероятността да работи е малка, моното е по-безпроблемно отвсякъде.

Дилян
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дилян » Сря 07 авг 2013 11:44

Благодаря за съветите, аз също се разубедих да правя глупости. Разбрах, че скапаният компютър не бил много скъп. Заради некадърни майстори ще сменя цялата електроника. Така си оправих преди година газовото, смених изпарителя и цялата ел система и се оправи. Всеки си сложил табела сервиз и чака само пари да дере.... по - евтино ми е да сменя електрониката, отколкото да давам по 3-4 пъти пари за едно и също.
Беше ме хванала носталгията по старата ми кола, която беше Сеат - Порше систем и с нея когато съм имал проблем с оборотите, измивах и продухвах карбуратора с коресилин и всичко беше лесно и елементарно.

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Сря 14 авг 2013 17:50

lozan67 написа:Потърси в Ауди форума карбуратор Кейхин1 с ръчен смукач или от Лада/трябва повече преправяне/. Иначе моноинжекцията ще ти се стори песен в сравнение с номерата, които въртят Пиербургите.

Има Пиербург 2е3.Не върти никакви номера.

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Сря 14 авг 2013 17:51

L&R написа:Има и пиербург и кейхин с клапан за климатик, но след 20+г. вероятността да работи е малка, моното е по-безпроблемно отвсякъде.

Така си е...

Дилян
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дилян » Сря 14 авг 2013 22:18

сега върви нормално, изглежда газаджиите са свързали нещо грешно и са омотали компютъра, на последния елкон ми отряза някакъв кабел за релето на газовото....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”