Голф 3 1.8 ми - съвет за амортесьор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
automan
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.8 ми - съвет за амортесьор

Мнениеот automan » Вто 09 апр 2013 19:35

моля Ви , за съвет какво да правя? става въпрос за преден амортесьор нА ГОЛФ3 1.8 МИ. изпусна ми преден десен амортесьор , другия е здрав.може ли да се сменя само единия ? :rolleyes

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: съвет за амортесьор

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 09 апр 2013 19:42

Колега, можеш да смениш само десния, но не е желатено! Защото новия, няма да е на същата височина както другия, и колата ще е лееко приклекнала от едната страна! Но ако вземеш 2-ра ръка, може и да изкараш късмет!
Лично аз не бих направил такова нещо, това е компромис за сигурността, на возещите се в колата! Направо слагаш 2-ва нови и си спокоен! :a045

Потребителски аватар
rayo_
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: RP 1991

Мнениеот rayo_ » Вто 09 апр 2013 19:46

Принципно можеш да смениш изпусналия с втора ръка амортисьор и да караш така известно време докато събереш парички за нови,но най-добре си вземи 2 нови. :smile
Колегата ме изпревари. :smile

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 09 апр 2013 19:57

ако временно карам така има ли някаква опасност ? колко струват горе долу нови :rolleyes

Потребителски аватар
rayo_
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: RP 1991

Мнениеот rayo_ » Вто 09 апр 2013 20:00

Много хора карат така и не им пука, аз не бих го направил.Нови слагах преди няколко месеца билщаин 80 90 лева бройката.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 09 апр 2013 20:01

Проблем, дали ще има никой не може да гарантира! Просто колата е нестабилна, и когато стъпваш в дупка, поема всичко вместо амортисьора, поема носача, лагери, тампони и купе и т.н!
Най-евтините с труд ще ти стъпят най-много 200 лева с труда!

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 09 апр 2013 20:11

най- ефтините каква марка са и каква цена са, да не би да се окаже че са по калпави и от втора ръка :screwy

liolioto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liolioto » Вто 09 апр 2013 20:24

Виж в раздел продава.Има доста търговци - питай там. Съгласен съм с всички колеги,че е добре да ги смениш. Само нещо да допълня - при условие,че единия е изпуснал и двата са сменяни по едно и също време,много вероятно е другия да е на път да изпусне.

Bork
Автомобил: Vw Golf MK3
Двигател: AAZ _ AEF motor

Мнениеот Bork » Вто 09 апр 2013 20:57

Нека и аз да допълня,какво ще стане,ако караш много дълго време с изпуснал(и) амортисьор(и) : Пример от личен опит : моя голф се предаде в семейството от баща на син какво се казва :D Аз не знаех,че баща ми от както е взел колата,за толкова години не е сменял амортисьорите(около 10год.) :screwy Аз я покарах още 1-2 години и знаех че 3ките са малко като каручки по дупките и си казвах,че уж е нормално.Но вече на легналите полицаи с 2ма човека отзад започна да опира се усетих че нещо има нередно.Като разбрах че бащата не ги е сменял,събрах парата и взех 4бр.чисто нови Каяба.
Тъй като на мен не ми се заминаваше да ги сменям,закарах колата при познат майстор,който ме зарадва след като ги свали с 2 счупени пружини-отпред и много омекнали отзат.
Та,равносметката излезна на :
4бр. Каяба с отстъпка 30% - около 280лв.
2бр. предни пружини 2ра ръка 70лв.
2бр задни пружини 2ра ръка 40-50лв. не помня вече.
общо 400лв. и труда не помня колко беше

Прай си сметка :mhihi

Ако имаш път към Пловдив мога да ти съдействам в магазина за нови ;)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 09 апр 2013 21:04

automan написа:най- ефтините каква марка са и каква цена са, да не би да се окаже че са по калпави и от втора ръка :screwy

Моите които купих 2010 година (вече са на 3 години) марката им е ВИКТОРИЯ, куче марка, но предницата е все едно със спортно окачване, няма никакво лашкане! И 100% съм сигурен, че ще останеш доволен, когато купиш най-евтините нови, отколкото 2-ра ръка за 90 лева, и като ти вземат за монтаж 40 лева и ти стъпват горе доло колкото нови! (ако не си ги монтираш сам) Но ти си преценяваш, колко ще караш колата, ако смяташ да я махаш след 2 месеца, не я прави! :a045

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 09 апр 2013 21:12

благодаря за съветите на всички :bowdown вече ми е ясно -ще ги сменям и двата нови . колата няма да я сменям защото ми върши много работа а и нямам възможност за друга :rolleyes а ако имам пак ще голф :th_up

automan
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.8 ми - съвет за амортесьор

Мнениеот automan » Чет 15 авг 2013 15:12

въпроса решен - сменени с нови , монро. иначе тампони прашници бяха здрави . сега е колата е много устойчива в завой и я гонкам здраво . правих и реглаж на предницата и при висока скорост не трепка . преди година сменях и задните с каяба и голфарата е стабилна и стегната от всякъде, макар и вече старичка : :biggrin

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”