Здравейте колеги, от известно време забелязвам, че когато покарам колата - Golf 3 2.0 115к.с. ADY и когато я оставя да работи на място и забелязвам, че двигателя работи неравномерно както на бензин така и на газ. Според Вас на какво може да се дължи това? Разлика в паленето вървежа и разхода няма само тази неравномерна работа. Преди да кажете да спомена че са сменени капачка палец кабели свещи датчик на температурата, делкото е леко на предварение с не повече от милиметър (незнам колко градуса е) заради газ-та понеже е "обикновена" АГУ. Прилагам и клип за да видите за какво става на въпрос. Това "явление" е от около 2 седмици, но сега вече почва да ме дразни, затова и искам да разбера от какво е.
ПП: на клипа се чува едно чаткане - то е от скоростната кутия понже единия вал се увлича от работата на двигателя (според мен)
ето линк ако не се покаже видеото тук
http://www.youtube.com/watch?v=NPZ99yODj_8&list=HL1376594401&feature=mh_lolz
Неравномерна работа на място Golf 3 2.0 115hp ADY (клип)
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Re: Неравномерна работа на място Golf 3 2.0 115hp ADY (клип)
И моят двигател така правеше така и не се преборих с това му поведение.
Само да вметна - на ADY предварението можеш да го мръднеш с до 5мм в посока, защото има ограничители от 2те страни но това дефакто няма никаква роля, защото компа е достатъчно умен да си настройва предварението сам колкото му трябва в момента който му трябва.
По-скоро според мен трябва да пробваш вариантите:
- адаптация на дросел клапа (с ваг-ком става)
- сваляне на дросела и след това внимателно почистване на онази част в която влиза антифриза - там такива гадости се събират, че направо не е истина дори се чудя как не се запушва цялата система.
Успех.
Само да вметна - на ADY предварението можеш да го мръднеш с до 5мм в посока, защото има ограничители от 2те страни но това дефакто няма никаква роля, защото компа е достатъчно умен да си настройва предварението сам колкото му трябва в момента който му трябва.
По-скоро според мен трябва да пробваш вариантите:
- адаптация на дросел клапа (с ваг-ком става)
- сваляне на дросела и след това внимателно почистване на онази част в която влиза антифриза - там такива гадости се събират, че направо не е истина дори се чудя как не се запушва цялата система.
Успех.
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
довечера след работа мисля да върна делкото както трябва да си е по белег, клапата е сваляна и чистена декември месец както трябва там където контактува и там където казваш ти - където минава антифриза е промито и продухано с въздух, но нищо не ми пречи довечера на ново да го направя профилактично, адаптацията до колкото знам и сама трябва да се адаптира, но ако не иска ще я адаптирам с ваг ком.
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Тази работа на двигателя на празен ход, според мен си е чист проблем с дебитомера... е, аз съм с 2Е но, причината е същата, този симптом при работата е богата смес!!!!!!!!!!! Виж нивото на сместа при неските обороти, т.е. Провери дебитомера!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
С делкото няма да направиш абсолютно нищо.!!!!!
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
вчера се порових малко по колата и ето какво направих - така и така бях за смяна на масло си го смених и докато го пуснах да се точи и да сменя филтъра откачих клемите на акомулатора и след маслото си върнах делкото както трябва да е - общо около 30 минути работа с цигарите.
ето и малко резултати - преди да запаля колата я оставих за 5 мин на контакт само после запалих и я покарах на бензин работата на двигателя се оправи, след това пак пообиколих из града на бензин (уж за самоадаптация на клапата). обърнах на газ и когато спрях пред гаража пак работеше така както преди, обърнах на бензин - както трябва. пак обърнах на газ и пак нестабилна работа (доведе ме на мисълта, че вече е от газовото) вдигнах капака леко бутнах врътката на изпарителя за ниските обороти и се оправиха нещата - работата на мотора заспа.
относно дебитомера - откачах го и имаше разлика в работата мотора, когато го откача падат доста оборотите за момент, чак да изгасне и после се вдигат малко и започва наистина нестабилна работа на двигателя. закачам го и се оправя. това ме кара да си мисля, че дебитомера работи.
да кажем, че за сега проблема е решен.
пп: извинявам се за правописа, но на няколко бири и на тъмно правя всичко по силите си
ето и малко резултати - преди да запаля колата я оставих за 5 мин на контакт само после запалих и я покарах на бензин работата на двигателя се оправи, след това пак пообиколих из града на бензин (уж за самоадаптация на клапата). обърнах на газ и когато спрях пред гаража пак работеше така както преди, обърнах на бензин - както трябва. пак обърнах на газ и пак нестабилна работа (доведе ме на мисълта, че вече е от газовото) вдигнах капака леко бутнах врътката на изпарителя за ниските обороти и се оправиха нещата - работата на мотора заспа.
относно дебитомера - откачах го и имаше разлика в работата мотора, когато го откача падат доста оборотите за момент, чак да изгасне и после се вдигат малко и започва наистина нестабилна работа на двигателя. закачам го и се оправя. това ме кара да си мисля, че дебитомера работи.
да кажем, че за сега проблема е решен.
пп: извинявам се за правописа, но на няколко бири и на тъмно правя всичко по силите си

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”