Здравейте Знам че е писано по-таз тема,но не можах да разбера каде точно е тръбичката или мъркучето. Гледах мн под колата не видях. На др голфове казват че капе моя не,пък и намирисва като спра клима и раб вентилаторите,но след 2-3 мин се появява миризмата. Не мокри мокетите,колата е Г3 комби 96г 1з.
Та кеде излиза отцетника на конденза,че да тръгна от някаде.
Конденза от клима на Г3 от каде трябва да капе
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Конденза от клима на Г3 от каде трябва да капе
hristodj написа:Зад двигателя на купето е залепена една изолация с фолио отгоре.Ориентирай се къде горе долу излиза тръбичката и ще забележиш че фолиото е прерязано като формата у голямо английско.Но не е отстранено а си седи там.Под него е тръбичката..
Ориентираш ли се къде е отцетника?

- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Като погледнеш зад мотора долу в ниското ще го видиш.
Черно Г-образно маркучле.
Разръчкой го с някяква тел и ако е от него добре.
По кофти е ако в самата кутия на парното са се натрупали листа и тиня.
Тогава си седи мокро и вони...
В такъв случай трябва разглобяване и чистене.
Черно Г-образно маркучле.
Разръчкой го с някяква тел и ако е от него добре.
По кофти е ако в самата кутия на парното са се натрупали листа и тиня.
Тогава си седи мокро и вони...
В такъв случай трябва разглобяване и чистене.
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих го /за такива кат мен намира се точно до коляното на ауспуха има малка гъвкава връзка/ но на моя го няма Г образното мъркуче. И дори да го няма пак треа да капе ако не е нещо специално маркучето и да влиза навътре,ако някой знае ко е да каже ? Та и др.разглобих света не моа и не моа да сваля долния пласмасов кужух на питата на клима. Бърках с тел през пасажерските крака извадих шепа листа с помоща на огледалце. Питанката ми е има ли начин да се смъкне да се изчисти без да се сваля цялото табло.? Довечера ше вкарам компресора и ще надуя през двигатела да излязат още,то ще има по-голям ефект с водна струя но м/е да си направя по-голема беля.
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Явно не са видели мн хора питанката ми.
Та свърши зора ми зглобих вече. Но за други с моя проблем и ако имат миризма в купето на влага се премахва с сваляне на жабката,кечето около кутията на питат,има и ена подобна на свинска опашка скоба маха се само с рязане и моторчето. С телче се издъпрват листа боклуци и подобни. При мен излязаха една шепа шума .После се лива вода през прозорчето и се отича през отцетника. Тва е кот м/е да се направи без да разглабяте света. Сега като се замислих трябваше и копресора да играе,но забравих. Сложих ена мрежичка и я захванах с скоба за водно с-е,но отвътре. Да не влизат по-големи боклуци. Направил съм снимки но не моа да ги кача и да ги намаля забравих как става. Друг път. Успехи.
Та свърши зора ми зглобих вече. Но за други с моя проблем и ако имат миризма в купето на влага се премахва с сваляне на жабката,кечето около кутията на питат,има и ена подобна на свинска опашка скоба маха се само с рязане и моторчето. С телче се издъпрват листа боклуци и подобни. При мен излязаха една шепа шума .После се лива вода през прозорчето и се отича през отцетника. Тва е кот м/е да се направи без да разглабяте света. Сега като се замислих трябваше и копресора да играе,но забравих. Сложих ена мрежичка и я захванах с скоба за водно с-е,но отвътре. Да не влизат по-големи боклуци. Направил съм снимки но не моа да ги кача и да ги намаля забравих как става. Друг път. Успехи.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Съвет:
Ако ти е заводски климатика, би трябвало да имаш филтър за купето. Ако нямаш е по-добре тая мрежичка да е горе под кората, дето ти засмуква въздуха към купето, за да може да почистваш боклуците без да разглобяваш вътре.
ПС. При мен не тече конденз отдолу ако карам на малко разстояние (в повечето случай и на дълго) и то на вътрешна циркулация, ако пусна приток на топъл въздух от вън почва да тече, а ако е доста жега може и подобие на струя да се види отдолу
Има и още нещо - на някой от хората ако не им се затваря клапата за циркулацията (както при мен в началото
) ще тече не ами и може вода за ютията да си събират, така че трябва човек да е наясно дали затваря тази пущина, което си е фактор за количеството на изтичащия се конденз 
Ако ти е заводски климатика, би трябвало да имаш филтър за купето. Ако нямаш е по-добре тая мрежичка да е горе под кората, дето ти засмуква въздуха към купето, за да може да почистваш боклуците без да разглобяваш вътре.
ПС. При мен не тече конденз отдолу ако карам на малко разстояние (в повечето случай и на дълго) и то на вътрешна циркулация, ако пусна приток на топъл въздух от вън почва да тече, а ако е доста жега може и подобие на струя да се види отдолу

Има и още нещо - на някой от хората ако не им се затваря клапата за циркулацията (както при мен в началото

- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за разяснението моя не капе ич,ама и пробвах малко,но като налях вода и тръгна. Значи таз е причината. Имам филтър одгоре до чистачките. За секи случай е решетката. Таз клапа под филтара ли говорим
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”