Клапа във въздушния филтър и маркучи голф 3 115 гти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Stopanski
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2.0 GTI 115 1994

Клапа във въздушния филтър и маркучи голф 3 115 гти

Мнениеот Stopanski » Пон 02 сеп 2013 13:50

Колеги проблема е следния като запаля колата на бенз пали и държи обороти нормално на подам ли газ да я прехвърля на газ след 2500 оборота почва га прекъсва и се дави и двигателя тресе здраво след префърляне на газ тресе около 1мин. и след това се оправя и няма никакви прекъсвани и т.н. това го прави само на студен двигател след като загрее го няма,тъй като по запалителната система всичко е сменено от-до ме съмнява таза клапа във въздушния филтър някъде бях чел но не помня добре та въпроса ми е:може ли от тази клапа и 2-те маркучлета дето са на възд.кутия да прави няква такава мизерия щото като запаля и почне да прекъсва и я изгася това маркучле дето идва от металния клапан отзад на двигателя се пълни със бензин и може ли по някакъв начин тази клапа и маркучлетата да се махнат един вид да се скопи? Благодаря предварително :wink

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Клапа във въздушния филтър и маркучи голф 3 115 гти

Мнениеот bobocamaro » Пон 02 сеп 2013 15:22

За да ти се пълни с бензин там проблема е в бензиновия бар регулатор - това което ти наричаш метален клапан зад двигателя.
Стои на рейката с дюзите, в него влиза точно тънко вакуумно маркуче.
Каквото и да кастриш, проблема няма да отпадне докато не смениш регулатора.
Edit: при мен е изхвърлена цялата система. Тройник, биметален клапан във филтърната кутия и самата клапа на дъното на кутията.
Има само един маркуч от дросела до "металния клапан". Можеш да изхвърлиш всичко и ти.
Но трябва да затапиш и човката на "металния клапан", някак. Прокъсан е вътре, от там ти дави и от там ще продължи да хвърля бензин. Явно нещо не обяснявам като хората.

Последна промяна от bobocamaro на Пон 02 сеп 2013 15:41, променено общо 1 път.

Stopanski

Мнениеот Stopanski » Пон 02 сеп 2013 15:33

bobocamaro написа:За да ти се пълни с бензин там проблема е в бензиновия бар регулатор - това което ти наричаш метален клапан зад двигателя.
Стои на рейката с дюзите, в него влиза точно тънко вакуумно маркуче.
Каквото и да кастриш, проблема няма да отпадне докато не смениш регулатора.

Колега към този клапан отиват маркучлето от филтъра и едно маркучле от инжекциона при дросела дето е хванато и доло при клапана е с троиник,и възможно ли е това давене и прекъсване на студено да го прави от този клапан и това че пуска бензин в маркучите?

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пон 02 сеп 2013 17:17

Вариантите са два или сменяш клапана за налягането или вадиш бушона на бензиновата помпа затапваш марку4а които влиза в клапана с едно болче и палиш и караш само на газ.Това давене се получава понеже двигателя работи и на бензин и на газ едновременно.

Stopanski

Мнениеот Stopanski » Пон 02 сеп 2013 19:10

golf_III_2e написа:Вариантите са два или сменяш клапана за налягането или вадиш бушона на бензиновата помпа затапваш марку4а които влиза в клапана с едно болче и палиш и караш само на газ.Това давене се получава понеже двигателя работи и на бензин и на газ едновременно.

Колега ако го затапя примерно и махна бушона съответно колата няма да върви на бензин което не ме устроива щото тя пали на бенц и после префърля на газ мисълта ми беше дали ако сменя клапана проблема ще исчезне и дали мога да махна 2-те маркучлета на възд.филтър и да затегна примерно клапата вътре да смуче само студен въздух и колата вследствие да си върви и на бензин и на газ дали няма да има проблеми после,а тази клапа вътре във филтъра ме съмнява много дали работи въобще и мисля че и тя ми прави проблем малко или много все пак това е кола на години и не мисля че тази дивотия работи както трябва

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пон 02 сеп 2013 19:21

Штом има бензин там мембраната на клапана за налягането се е пробила и проблема ти 100% идва от там.колкото до клапата в кутията лесно можеш да я провериш,отваряш кутията и засмукваш с уста маркуча които идва от долната част на кутията и ште видиш че клапата работи,но не е от там проблема ти.

Stopanski

Мнениеот Stopanski » Пон 02 сеп 2013 19:33

golf_III_2e написа:Штом има бензин там мембраната на клапана за налягането се е пробила и проблема ти 100% идва от там.колкото до клапата в кутията лесно можеш да я провериш,отваряш кутията и засмукваш с уста маркуча които идва от долната част на кутията и ште видиш че клапата работи,но не е от там проблема ти.

Мерси колега ще сменя клапана и ще проверя клапата :th_up

Stopanski

Мнениеот Stopanski » Вто 03 сеп 2013 17:51

Колеги този бар.регулатор освен от VW от друга марка кола може ли да се сложи със същото налягане или трябва да е от същия автомобил и номер на мотора ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”