Теч на масло — Голф 3, 1.4, AEX

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Теч на масло — Голф 3, 1.4, AEX

Мнениеот ivanovkbg » Вто 03 сеп 2013 10:11

Здравейте, колеги.
Откакто я имам тази кола не мога да се справя с теча на масло... :thumb_down Не, че е много, не че се губи много масло, но ме дразни.
До сега съм сменил семеринга на разпр. вал(преди 10хил.км), гарнитурата на капака на клапаните и гарнитурата(силикона) на картера, но продължава да тече. С майстора гледахме и стигнахме до извода, че тече от ръба на гарнитурата на главата(до първи цилиндър), но май не е и от там. Онзи ден сложих едно парцалче там, за да обира маслото, за да видя дали настина е от нея. Покарах около 300 километра — масло по стойката на алтернатора и гарнитурата няма(преди да сложа парцалчето стойката на алтернатора събираше масло), но картера пак е олят с масло. Отдолу като погледнеш се вижда, че се стича точно от към предния ъгъл(до ангренажа, но тъй като мотора е омаслен не може да се види от къде точно идва.
Вече изключвам и главата, може и от нея да тече по малко, но главния теч е някъде другаде. Мисля си дали не е избил пак семеринга на вала? И въобще може ли от друго да тече точно от нея страна?

Бандит
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2.0 ABF 97

Re: Теч на масло — Голф 3, 1.4, AEX

Мнениеот Бандит » Вто 03 сеп 2013 10:21

Поздрави колега и аз имам теч който скоро мисля да отстраня , на мен ми препоръчаха да мина 1-во през пароструйка да измият двигателя да покарам малко и щяло да си проличи.Ако не ти е проблем направи това и виж какво ще стане няма да е повече от 10 лв занятието,

Потребителски аватар
ivanovkbg

Мнениеот ivanovkbg » Вто 03 сеп 2013 10:27

Бандит написа:Поздрави колега и аз имам теч който скоро мисля да отстраня , на мен ми препоръчаха да мина 1-во през пароструйка да измият двигателя да покарам малко и щяло да си проличи.Ако не ти е проблем направи това и виж какво ще стане няма да е повече от 10 лв занятието,

И аз си мислех точно това да направя, но се чудя дали въобще ще запали след тази интервенция :D.
Така или иначе другия месец ще търся теча, но сега ми се налага да мина към 500км(за 20 дни съм във Варна) и се опасявам да не стане някой гаф, ако например теча е от главата. То е ясно, че маслото ще го следя и при нужда ще доливам, но ме е страх да не ме остави. Майсторът ме уверяваше, че няма да ме остави(да издуха гарнитурата поне сега). Какво мислите вие?

И още един въпрос. Ако теча се окаже от главата какво ще ми препоръчате? Основен ремонт както му е реда — шлайф и т.н. или само смяна на гарнитурата? Защото майстора ми каза, че е възможно само да се смени гарнитурата след като не загрява и не губи вода, но е препоръчително да се прави както трябва. Ремонтът се очаква да излезе към 300лв... Чудя се въобще да я правя ли или да си карам така. Маслото съм го сменил преди 6хил. километра, като тогава беше на максимума — до сега не съм доливам и е доста над средата още.

Бандит
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2.0 ABF 97

Мнениеот Бандит » Вто 03 сеп 2013 10:35

за измиването :

1 където ще ходиш гледай да си разбират от работата.
2 след процедурата 2-3 часа ще трябва да я оставиш да се оцеди и изсъхне (поне така съм чувал)

за главата четох някъде че е добре да се изпили 1 мм и там да се сменят няколко неща.

Поздрави :drunk

Потребителски аватар
ivanovkbg

Мнениеот ivanovkbg » Вто 03 сеп 2013 10:54

Бандит написа:за измиването :

1 където ще ходиш гледай да си разбират от работата.
2 след процедурата 2-3 часа ще трябва да я оставиш да се оцеди и изсъхне (поне така съм чувал)

за главата четох някъде че е добре да се изпили 1 мм и там да се сменят няколко неща.

Поздрави :drunk

Мхм. Дано отида и се върна до Варна безпроблемно, макар че до сега съм мина 10хил. км и винаги си е текла. Живот и здраве като се върна ще я гледам. Първо обаче си мисля да видя как е въпросния семеринг на разпр. вал, че ми се струва, че точно от там тече, но пък той е сменян преди 10хил. с ангренажа :banghead.

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Вто 03 сеп 2013 14:08

Колега, написал си, че си сменил семеринга на разпределителния вал, а на коляновия вал сменил ли си го? На мен точно от него ми капеше. Ако не е сменен обърни внимание и на него. Иначе не е сигурно и новите колко карат. Пълно е с ментета навсякъде.

Потребителски аватар
ivanovkbg

Мнениеот ivanovkbg » Сря 04 сеп 2013 15:58

ninkotv написа:Колега, написал си, че си сменил семеринга на разпределителния вал, а на коляновия вал сменил ли си го? На мен точно от него ми капеше. Ако не е сменен обърни внимание и на него. Иначе не е сигурно и новите колко карат. Пълно е с ментета навсякъде.

На коляновият не съм сменял, тъй като, като сменях ангренажа нямаше теч от там. Значи, има възможност и да е от него? Всъщност така като се замисля напълно възможно е да е от него. Ще го погледна, след като се върна от Варна обаче, към края на месеца, че сега вече време за ремонти няма.

То май вариантите остават това — семеринга на разпр. вал да си е отишъл пак :wavecry, този на коляновия вал или евентуално главата, но нея почти я изключвам след като там има парцалче и се вижда, че не се стича от там.
Благодаря Ви, колеги.

Потребителски аватар
ivanovkbg

Мнениеот ivanovkbg » Сря 04 сеп 2013 17:16

Колеги, днес пак я гледах. Има лек теч от капака на клапаните, макар, че съм сменял гарнитура преди има няма 2хил. км, но си мисля, че тече и от семеринга на разпр. вал, тъй като страната под капаците на ангренажа е олята както и самият капак на ангренажа. Възможно ли е от тоя семеринг да тече и да се стича към главата и майсторите да си мислят, че е от главата? Аз си мисля, че е възможно, но майстор да не забележи?!?!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”