golf 3 отключване
-
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: 1.8 1993
golf 3 отключване
имам проблем ... като заключа се заключват всичките врати но като отключвам едната не се отключва след това трябва сам да си я отключа от вътре
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: golf 3 отключване
Вероятно сцепена снадка по вакуумите на централното.
Коя е вратата?
Коя е вратата?
-
шофьорската
- simbion
- Автомобил: VW Golf 1.8 ABS
- Двигател:
Да се възползвам и аз от готовата тема, централното се развали, отключва и заключва врати по избор (4 врат голф 3), като предимно отключва шофьорската и нея не заключва.. Компресора бръмчи по около минута и половина дори и да съм отключил/заключил всички врати на ръка по време на опитите му да ги отл/закл.
Колеги това дали е от компресора или да търся сцепвания по вакуум тръбите ?
Благодаря предварително !
- ivanovkbg
- Двигател: BKP 2007 4Motion
simbion написа:Да се възползвам и аз от готовата тема, централното се развали, отключва и заключва врати по избор (4 врат голф 3), като предимно отключва шофьорската и нея не заключва.. Компресора бръмчи по около минута и половина дори и да съм отключил/заключил всички врати на ръка по време на опитите му да ги отл/закл.
При мен имаше такава продължителна работа на компресорчето, когато беше се извадил единият маркуч на едната врата.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
balkito написа:имам проблем ... като заключа се заключват всичките врати но като отключвам едната не се отключва след това трябва сам да си я отключа от вътре
от другата предна врата пробава ли как е?
По принцип по дръжките на предните врати има едни микроключето,от които ако са се задействали се дават сигнал на компресора да сработи,ако не е завъртян клюдо края реално отключваш единстванената врата с ключа.
- bace_go6o
- Автомобил: lek
- Двигател: AFN 97
Пробвай като завъртиш откл или закл да задържиш ключа, без да го връ6таш в позиция за изваждане от ключалката, ... Ако въоб6те ме разбра 

Здравейте колеги. И аз имам подобен проблем. Имам Голф 5+. Когато отключвам с дистанционното /всичко е заводско/ отключва четирите врати и веднага заключва шофьорската. Като отключа с ключа се оправя и след няколко дни пак се получава. Започна да прави така след като ми разбиха ключалката. Ако някой има идея да сподели. Благодаря.
- radotom
- Модератор
За двамата колеги с Г3 - Най-често се скапва точно снадката на шофьорската врата, защото най-често се отваря/затваря.
Следващото по скапване е мембраната на капачката на резервоара, но при вас си е вратата
Отворете (измъкнете) гуменото маншонче м/у купето и вратата. Ще видите тръбичката.
На нея трябва да има гумено Г-образна снадка - в нея е грижата
За колегата с Г5 - при колите от подобна генерация основния ремонтен инструмент се нарича 'лаптоп'
Диагностика!!!
После то ще си каже ;)
Но най-вероятно е микроключе в бравата: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=23478

Следващото по скапване е мембраната на капачката на резервоара, но при вас си е вратата
Отворете (измъкнете) гуменото маншонче м/у купето и вратата. Ще видите тръбичката.
На нея трябва да има гумено Г-образна снадка - в нея е грижата

За колегата с Г5 - при колите от подобна генерация основния ремонтен инструмент се нарича 'лаптоп'
Диагностика!!!
После то ще си каже ;)
Но най-вероятно е микроключе в бравата: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=23478
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
balkito написа:имам проблем ... като заключа се заключват всичките врати но като отключвам едната не се отключва след това трябва сам да си я отключа от вътре
Имах преди време проблем със задна врата - не се отключваше от време на време.
Смених машинката за централното, но докато беше отворена/разглобена вратата, забелязах, че старата си отключваше/заключваше нормално. Все пак смених машинката и затворих/сглобих вратата. Пак от време на време при пробите ту се отваряше ту не.
Проблема беше в притискането на кората и уплътнението на вратата и лоста/пръчката/тела за заключване близо до горния болт на дръжката. Леко огънах навътре дългата тел/лоста за заключване за да не опира и проблема ми се реши.

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Имах подобен проблем : след отключване, моторчето работеше продължително - 15-20сек и тогава спираше.При заключване : веднага се заключваха бравите и моторчето спираше.Повредата се оказа в машинката за заключване на петата врата/багажника/.
Самата машинка се състои от две части,които се закопчават една за друга. От едната страна пъпката за закопчаване беше се счупила. Когато се заключва моторчето създава вакуум и машинките заключват. При отключване моторчето надува и се отключва.При моята повреда при отключване тази машинка със счупената пъпка леко се отваряше и моторчето не създава налягане в системата веднага , а минаваше време докато изключи мотора въпреки отключването на всички брави. Една свинска опашка,стегнах двете половини на повредената машинка и нещата си дойдоха на място.
Самата машинка се състои от две части,които се закопчават една за друга. От едната страна пъпката за закопчаване беше се счупила. Когато се заключва моторчето създава вакуум и машинките заключват. При отключване моторчето надува и се отключва.При моята повреда при отключване тази машинка със счупената пъпка леко се отваряше и моторчето не създава налягане в системата веднага , а минаваше време докато изключи мотора въпреки отключването на всички брави. Една свинска опашка,стегнах двете половини на повредената машинка и нещата си дойдоха на място.
-
благодаря на всички ... оправи се ;]
- radotom
- Модератор
Амааа... 'оправи се' или 'оправих го'?
Защото ако е първото - скоро пак ще се разоправи
Защото ако е първото - скоро пак ще се разоправи
- simbion
- Автомобил: VW Golf 1.8 ABS
- Двигател:
Благодаря на всички за помощта, днес ще разглеждам вакуум пътищата и след няколко дни ще споделя резултат..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”