Колеги преди 2 седмици правих цялостен ремонт на двигателя и от тогава насам ми изкарва 99,9/100 разход борд компютъра как може да се оправи това....може ли километража да се е прецакал...да търся ли друг...от къде взема инфо компютъра за този разход...сменил съм всички маркучи на вакумите свещи,кабели,капачка палец...и какво ли още не и все всъщото...колата е 2.0 16 в АБФ...
Компютъра праща сигнал към таблото по спомен. Има 2 варианта: или компа наистина пръска колкото може гориво , но ще имаш висок разход на гориво, или комуникацията може да е проблемна(не вярвам таблото от нищо да се развали, но не е изключено). Та висок ли ти е разхода на бензин? - може да сте закачили някой кабел и компа да се бърка - може вакумите да не са наред - температурни датчици Най-добре ВАГ-КОМ да се прегледа двигателя дали всичко е наред и тогава да се барат жици , табла , компютри.
Най вероятно борд-компа му се е згъбил нещо.И ако е така както аз си мисля има теми за това http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=154934 както и още такива!djfunnyman ми е приятел и там е писал с идентични симптоми и си реши проблема като се оказа кофти маса зад бушонното табло, където се взема за самото табло на пасата му.Идеята ми е да си погледнеш изцяло масите на колата, които си разкачал за ремонта дали са добре изчистени и сложени, защото компа черпи от доста места инфо за да преработва данните.Ако имаш и контактен спрей за по добра връзка на клемите ще свърши по-добра работа!Успех!