Golf 4 2000,1.6 APF DUU- трудно превкл. на скорости/понякога

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 2000,1.6 APF DUU- трудно превкл. на скорости/понякога

Мнениеот vnkostadinov » Пон 03 дек 2012 23:23

Здравейте колеги. Ползвах търсачката по моя проблем, но не открих нищо.

Та, онзи ден се качвам в колата и при опит да включа задна- адското хъркане/до сега не съм имал проблеми. Помислих, че не съм натиснал съединителя до край и пробвах отново- пак изхърка. След това пробвам да включа първа- влезна много трудно, сякаш лоста опира някъде, и с повечко сила влиза(така и с останалите скорости). Покарах колата 20км. и след 1ч престой- никакъв проблем- скоростите пак си влизат леко и без да хърка задната. След един ден обаче проблемът пак се почви и не иска да "изчезне". Интересното е, че при по-рязко бутане на лоста(на задна)- не хърка изобщо.

Съединителя ми отделя отгоре, но това май е нормално за Голф 4/поне според това, което чета.
Въртят ми се в главата евентуално тампони или нещо в лостовия механизъм и на последно място съединител, но ако някой е имал такъв проблем или ако има предположения, моля да сподели.

Тези дни колата ще ходи на ремонт и като има развитие ще пиша, но искам да видя и вашите мнения :)
:beer

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 2000,1.6 APF DUU- трудно превкл. на скорости/понякога

Мнениеот vnkostadinov » Пет 14 дек 2012 13:17

Колеги, положението стана още по-зле. Снощи от нас до магазина(~4км) никакъв проблем, но след около 40-50 мин престой- влизам, паля и не мога да включа нито една предавка, дори и с натиск. При изключен мотор си влизат всички. Та, вкарах първа, запалих, с натиснат съединител естествено, и колата се опита да потегли :D смисъл помръдна 10ина см. напред и спря сама. Та изключих мотора, вкарах 3та и те така до вкъщи.

Въпросът ми е... дали това е обичаен "сюжет" при износен съединител, тъй като до сега никога не съм карал кола със съединител за смяна, или може друг да е виновника.

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Пет 14 дек 2012 15:25

И аз ще чакам с интерес мнения. На моята четворка пък 2ра влиза трудно в движение. Предполагам, че и при мен съединителя си тръгва, но и на мен това ми е 2та кола за 1г. :) Да добавя и 1 въпрос, ако се кара така, за колко време ще скапя сменяно пореди 50000 км в германия DUU при все че и съединителя най-вероятно е на толкова? :)

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Чет 20 дек 2012 9:48

Решено, след смяна на съединител :beer

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Re: Golf 4 2000,1.6 APF DUU- трудно превкл. на скорости/поня

Мнениеот plamski3 » Сря 18 сеп 2013 22:48

Ходил ли си някъде да ти преглеждат скоростната кутия (или проблема)? Как разбра, че е съединител, а не тампони или лостовите механизми ? Колко ти излезе ремонта?

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 2000,1.6 APF DUU- трудно превкл. на скорости/поня

Мнениеот vnkostadinov » Чет 19 сеп 2013 14:38

С "телефонни консултации" с двама познати майстора. Обясниха, че някаква пружина се е износила и не може да отдели съединителя. В деня, когато я карах на ремонт, не ме питай как съм стигнал от Дървеница до Красно село/Красна поляна само на 3та с невъзможност за превключване :biggrin Иначе комплектът съединител ми стъпи около 170лв "Закс" с отстъпки и 100лв смяна при Стефан и Милен. От смяната не съм имам никакви ядове.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”