Здравейте колеги, рових из форума, но не намерих проблем като моя, а той е:
Сутрин, или когато колата е студена (под 20 градуса), паля и тръгвам, хидравликата си работи, но от изправено положение ако завъртя волана съвсем леко (по-малко от 1/8 оборот) се върти по-трудно от нормалното, като продължа да натискам, за да завия повече, изведнъж се усеща като че ли нещо изщраква (нищо не се чува, само така се усеща) и волана олеква. Това се случва и в двете посоки само от изправено положение на волана и то само когато колата е студена, колкото повече загрява, този ефект все по-слабо се усеща, а когато загрее напълно, въобще не се усеща. Гумите са ми наред, не се чуват странни звуци щракания или други, ремъка е почти нов и вече пробвах да го изпъна още малко, но нямаше резултат. Този ефект се получи преди около 3 седмици; по същото време сменях и ангренажен ремък но не съм сигурен дали точно от тогава се получи.
Ако някой има някаква идея от къде идва проблема или как да го оправя, ще съм му благодарен.
Vento 1.8 AAM - Странно проблемче с хидравликата
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Странно проблемче с хидравликата на Vento 1,8 AAM
Как са ти лагерчетата на тампоните на макферсоните?
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Имам колата от 6 години и не съм ги сменял никога. От тези лагерчета се получават леки почуквания когато карам бавно по малки неравности. Когато питах за тях преди 3 години, майстора каза,че са тръгнали но могат да изкарат още. Но ако беше от тях, проблема щеше да е постоянен, а не да изчезва като загрее колата.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
jordancho написа:Имам колата от 6 години и не съм ги сменял никога. От тези лагерчета се получават леки почуквания когато карам бавно по малки неравности. Когато питах за тях преди 3 години, майстора каза,че са тръгнали но могат да изкарат още. Но ако беше от тях, проблема щеше да е постоянен, а не да изчезва като загрее колата.
....ами и от селеновите втулки,и от шарнирите, и от накрайници на кормилната щанга....имаш проблем с предницата.Просто си го реши!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vento 1.8 AAM - Странно проблемче с хидравликата
От рейката е колега,имах такъв проблем само че надясно сутрин и когато е студено,след 2-3завъртания и изчезваше.Или имаш малък теч и пука докато се обезвъздуши или имаш нещо поизносено,при мене се реши със смяна на рейката,сълзеше лекичко горе при семеринга на шлиците.Също може да е разбит и долния лагер на пиньона,свалял съм такъв и да ти кажа голям луфт имаше,но..ако не те дразни можеш и така.Въпрос на пари.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”