голф 3 1.6 Моно Жило съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
cecomerca
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1.6 Моно Жило съединител

Мнениеот cecomerca » Нед 09 сеп 2012 11:51

Колеги днес скъсах жилото на съединителя. Може ли някой, който е сменял жило или знае как се сменя да каже, ще бъда благодарен. Разгледах в нета за какво става на въпрос, но не намерих точно обяснение как се сменя. Ще съм благодарен!

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Re: Жило съединител

Мнениеот megatone » Нед 09 сеп 2012 17:52

Добре ще е да напишеш каква е колата ;) Моето е саморегулиращо и от известно време припуква при натискане, та и мен ме интересува как става смяната.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Нед 09 сеп 2012 18:03

Ваденето е лесно но слагането е голяма играчка.

За да се извади:
Откача се от към кутията натискаш го няколко пъти навътре и то си се откача от педала(ако не слизаш долу при педалите и го откачаш).
За да се сложи:
Новото се пъха през дупката слиза се при педала и се закача(хубаво е да се махнат пластмасите около педалите за да е по удобно) другото което е гадно е че няма място и е хубаво да пипа някой с по малка ръка. След като се сложи на педала някой трябва да държи жилото опънато от към двигателния отсек одокато друг го закача на кутията и се кефиш.

Тъпо го обяснявам ама това е. Към колегата на който му прескача жилото: Сменяй го по скоро да не останеш на пътя (като мен) и ако можеш да си го регулираш направо слагай ръчно регулируемо.

cecomerca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecomerca » Нед 09 сеп 2012 21:35

Извинявам се за това, че съм забравил да спомена какъв е автомобила. Става въпрос за голф 3 1.6 Моно. Жилото е саморегулиращо се, мога да кажа още, че не съм много в час, но има един голям топуз на 1 стойка и от там жилото се закача за една метална пластина която се движи на горе и на доло. Още един въпрос, жилото трябва да се закачи за металната пластина или продължава някъде още навътре? Благодаря много за помощта...

@пс. днеска в движение си замина жилото и предстои ремонт в полеви условия :P

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Съб 15 сеп 2012 11:22

След малко мотаене жилото е сменено успешно :D Нащраках няколко снимки и ще обясня накратко как направих процедурата. Значи първо се разкача старото жило от скоростите долу
Изображение
Махат пластмасите над педалите за да има достъп и се откача и от върха на педала
Изображение
може да се бръкне с отвертка и да се изкара по-лесно. Слага се новото жило и се закача за педала,аз не успях да го вкарам хубаво за да щракне, тогава трябва някой отпред да го издърпа и педала да застане горе. Педала има пружина която го държи в двете крайни положения. Закача се на вилката на съединителя и след няколко натискания сглобката при педала трябва да се намести и да щракне. На края се маха бялата пластмаса която държи с свито положение новото жило. След това собственика на колата отива да купи две бири и да почерпи Изображение :Mr Green Fun

cecomerca
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 1.6 Моно Жило съединител

Мнениеот cecomerca » Съб 15 сеп 2012 17:57

Колега не съм се захващал с голфа понеже имам изпити в момента и карам другата кола. Като минат към 21-ви ще се заема с жилото да го сменя. Ще се постарая да напрая и снимки, но не обещавам :Д Ако случайно ми вдигне нервите и забравя ще прощавате :beer

@пс Тоя технически във Варна е пълен ужас... scare

rachox
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 1.6 Моно Жило съединител

Мнениеот rachox » Пон 30 сеп 2013 10:57

благодаря колега :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”