VW Bora комби проблем със заключване на пета врата
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
VW Bora комби проблем със заключване на пета врата
Проблема е следния първо забелязох ,че спряха да светят 2-те осветления в багажника при отваряне,а вратата като я затворя се чува че сработва машинката и вратата хлопа. Това се повтаря няколко пъти отварям/затварям докато успея да я заключа.Не знам дали има нещо общо заключването и осветлението на тази врата,но знам че имат проблемни микро ключета в самата ключалка. Някой ако се е справял с подобен проблем да ме осветли най-вече какъв е проблема със заключването.Имам VAG-COM 409-1 но съм с Windows 8 и не ще да тръгва интерфейса за да видя от там какъв е проблема. 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Re: VW Bora комби проблем със заключване на пета врата
Просто мисля, че ти връща по-бавно моторчето.Като изчакаш повече време затваря ли от раз?
А иначе за осветлението е виновно микроключето в бравата
- dobrev
- Контакти:
110afn написа:Просто мисля, че ти връща по-бавно моторчето.Като изчакаш повече време затваря ли от раз?
Да,изчакам ли повече време затваря. А микроключето сработва ,само когато вратата е отворена и с ръка бутна езика в заключено , а после с ключа отварям и при разкото връщане на езика тогава светват лампите. Но затворя ли вратата при отварянето не светят. Трябва да се свали бравата за да имам достъп до това ключе и дали не е замърсено си мисля и от там да идва проблема.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
dobrev написа:...Не знам дали има нещо общо заключването и осветлението на тази врата,но знам че имат проблемни микро ключета в самата ключалка...
Свързани са програмно. Като натиснеш дръжката за отваряне на багажника чака няколко секунди докато го отвориш. Познава дали си го отворил багажника от ключето на бравата. Ако сработи ключето на бравата, електро магнита веднага отпуска и веднага пак може да го затвориш. Ако не, както е в твоя случай, чака нколко секунди да сработи ключето.През това време ти си блъскай капака колкото си искащ, но той няма да се заключи. След коеро електо магнита отпуска и ти може да затвориш нормално.
P.S. На това място ключето е капсаловано в бравата. За друга брава си с работещо ключе. Изпробвано е вече!
Успех Вассето
- dobrev
- Контакти:
Колеги с какъв накрайник да развия болтовете на бравите ,обикалям по магазините но не откривам нищо подобно.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Последна промяна от Vasseto на Съб 05 окт 2013 14:39, променено общо 1 път.
- dobrev
- Контакти:
Благодаря, ти колега намерих ги в Конрад 18 кинта комплекта. Относно багажника всичко вече е 6 точки свалих бравата измих я хубаво от мръсотиите и мазнотиите с газ за горене. Вече си работи като нова

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”