голф 4 1,4 16в -странен проблем с чистачките
-
- Автомобил: Vw GoLf 4 1.4 16v
- Двигател:
голф 4 1,4 16в -странен проблем с чистачките
колеги имам странен проблем или поне за мен е странен проблема...когато изключа чистачките те слизат до най-долу и след тва се връщат леко на горе което ме дразни адски много имате ли си наидея от какво е и как мога да го поправя 

Последна промяна от sashkina_ на Съб 28 сеп 2013 22:38, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: golf 4
- Двигател: 1.4-1998
Re: голф 4 1,4 16в -странен проблем с чистачките
Мисля, че това си е така от завода още...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не е така....свалян е мотора от механизъма (само мотора) и не е зацепен точно както трябва. Принципно мотора работи така - върти се примерно на 360 градуса и спира (електрически вътре има пластини,които го спират в долно положение).Когато се зацепи по различен начин самия механизъм към мотора,тогава се получава точно това - чистачките не спират в най-долното си положение, а малко по-нагоре. Трябва да се свали мотора и да се презацепи правилно (лошото е,че няма белези,трябва на усет да се прави). Така и така ще сваляш механизъма,съветвам те да да си раздвижиш втулките и да смениш гумичките, които са отгоре на осите, където тези механизми спичат. Ако пък нямаш представа за какво говоря, потърси някой човек, който е около теб (не си посочил от къде си) и знае за какво става дума...много полезно е смазването и почистването на втулките на този механизъм.

-
- Двигател:
благодаря на колегата zfa159 аз също си мислех че е за презацепване но реших и да попитам да няма нещо друго а знаете ли защо задната чистачка като се вкл и прекасва сигурно тя е за почистване 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами може да запича в някакво положение и затова така да се получава.Свали я и я разглоби и почисти добре...ако проблема остане - електромотора - вътре има същите писти като при предния,за да си се връща самичка и ако те прекъсват, се случва така също.

-
- Двигател:
колега благодаря за помощта презацепих раменете на чистачките ии стана супер

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”