Колегата bahyr ни е пратил много хубава тема за проблеми с лостовата система на скоростите. Руснака пък от своя страна е направил чудесни коментари и е приложил точен снимков материал.
Но при 1.6 ABU (може и при други, не знам) системата е съвсем различна. Тук дългата щанга, която тръгва от скоростния лост, се захваща за един елемент, на който има силиконова (или гумена) топка и той влиза директно в скоростната кутия. И излиза, че луфта наляво-надясно сякаш е причинен директно от проблем вътре в кутията..
Може би трябва да погледна в ETKA-та...
Ако някой колега има инфо по въпроса, нека сподели.
Луфт на скоростния лост на Венто 1.8mi 75bhp
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Луфт на скоростния лост на Венто 1.8mi 75bhp
pip2000 написа:...
Но при 1.6 ABU (може и при други, не знам) системата е съвсем различна. Тук дългата щанга, която тръгва от скоростния лост, се захваща за един елемент, на който има силиконова (или гумена) топка и той влиза директно в скоростната кутия. И излиза, че луфта наляво-надясно сякаш е причинен директно от проблем вътре в кутията..
Може би трябва да погледна в ETKA-та...
Ако някой колега има инфо по въпроса, нека сподели.
Виновник е един гумен тампон, който е закрепен на една алуминиева част. В магазините знаят каква е частта.
Лостовата система на 1.4 (ABD) и 1.6 (само ABU) е еднаква.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Само да кажа,че 7 години карам с луфт в скоростния лост и още нищо не се е случило....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ама е много гадно
Като си спомня преди как стоеше стегнат лоста ...

Като си спомня преди как стоеше стегнат лоста ...

- breakforce
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук, и аз имам подобен проблем, когато дам повечко газ и скоростният ми лост особенно на 1 скорост отива на пред и почва да вибрира и да клопа, мисълта ми е на какво се дължи това Венто 93г., 1.6 mono ?
Здравейте, знам че темата е стара, но не видях никъде отговор на въпроса на колегата beyhan85, тъй като и аз имам същия проблем заедно с луфт напред/назад и наляво/надясно.
- breakforce
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги моя проблем се реши със смяна на тампона под двигателя т.е. 2-та тампона ги смених и проблемът изчезна.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”