Здравейте колеги,
Карам Голф 4, 1.6 16v(AUS) – 2001 година – в момента съм сложил и газ ( BRC ), но проблемът си го имаше и от преди това, а иммено следният:
Педалът на газта има празен ход – на усещане около 1-2-3 см – когато пусна първа ( или някоя друга скорост без значение ), усещам как като натисна леко педала (естествено отпускам съединителя) абсолютно нищо не се случва. С малко повече натискане колата зацепва.
Това което ме дразни е само това, че съм свикнал да подавам малко(достатъчна) газ при потегляне(полусъединител), а със този празен ход наистина се обърквам и като добавя това че съединителят ми е мек много често ми загасва колата. Дори когато се сетя, че трябва да подам повече газ, не в повечето случай подавам повече, защото реално не мога да преценя точно колко( наистина е дразнещо ). И така колата почва да се тресе и т.н.
Със електронна газ съм и съм изчистил дроселната – все същото.
Проблемът не мисля, че е в съединителя – ако подам точно газ е безпогрешен.
Четох тук из форума за подобни проблеми, но точно същият проблем не намерих.
Ако някои знае нещо конкретно за тази ситуация нека сподели, ако не, моля насочете ме към читав майстор във Пловдив.
Благодаря предварително!
Проблем с педалът на газта – има празен ход– Голф 4, 1.6 16v
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
Re: Проблем с педалът на газта – има празен ход– Голф 4, 1.6
3см ми се вижда преувеличено. Ако е около 1см, за твое успокоение моят АКЛ, бил той и с жило, е същото положение. И мен ме дразнеше много в началото, но се свиква. Просто се подава повече гас и съответно се отпуска и малко повече съединителя в зависимост от състоянието му и мястото на зацепване.
Ми да ти кажа не съм го мерил точно, но щом и брат ми каза, че го усеща а и двамата сме карали други коли мисля, че едва ли е по принцип си е така.
Здравейте,
Днес бях при момчета, които ми сложига газовата ( тъй като v HAAS Пловдив ми казаха, че каквото и настроика да ми направят на бензин, то на газ щяла да бъде различна, затова да съм отишъл директно при газаджийте) и провериха за грешки - няма. Адаптираха дроселовата клапа и наистина има подобрение, което съм сколен да приема( въпреки, че ми се иска още по-чувствителна да стане педалът на газта).
Тоест проблемът се решата с изчистване на дроселната клапа и адаптация след това.
Благодаря за отвогора на al3xbg.
Темата може да бъде затворена.
Днес бях при момчета, които ми сложига газовата ( тъй като v HAAS Пловдив ми казаха, че каквото и настроика да ми направят на бензин, то на газ щяла да бъде различна, затова да съм отишъл директно при газаджийте) и провериха за грешки - няма. Адаптираха дроселовата клапа и наистина има подобрение, което съм сколен да приема( въпреки, че ми се иска още по-чувствителна да стане педалът на газта).
Тоест проблемът се решата с изчистване на дроселната клапа и адаптация след това.
Благодаря за отвогора на al3xbg.
Темата може да бъде затворена.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”