Откачена пружина на седалка на Голф 4
- del21
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: TDI 99
Re: Откачена пружина на седалка на Голф 4
И моята е счупена от известно време.Просто трябва да се направи ново палче за закачане на пружината и готово 

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Някой реши ли проблема с пружината, ако може да споделите тънкости, какво се прави стъпка по стъпка или не си струва да се занимавам с отремонтиране и е по-добре да го оставя така. Вчера и аз намерих въпросната пружина и малко парче отчупена пластмаса и едно малко метално парче, очевидно отчупено от някъде
но не се чудех дълго от къде са се взели 

- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
Мне, трябва да падне разглабяне доста и да се измисли как да се захване на ново зашото както и при тебе пластмасата не издаржа на толкова годинки. Карай бе щом си бачка седалката и така... 

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера свалях седалката за да огледам по-добре и прецених, че няма смисъл да се занимавам, установих че е имало 2 пружини, по една от двете страни
но първата пружина явно е паднала доста отдавна при предишния собственик, т.е. преди повече от 7 години, а сега е дошло времето и на другата. Прибрах я, някой ден може да реша че ми се занимава 

Здравейте колеги и приятели. Този проблем с откачените пружини на предните седалки не е само за Голф. Аз карам Бора 2001 година и при мен се получи същото. Първо се откачи пружината на шофьорската седалка и така карам вече втора година без проблем. Гледах от долу, но не можах да видя къде се закача. Всичко по седалката си работи нормало. Днес видях, че се е откачила и пружината на седалката до шофьора. Видях, че един колега във форума обяснява, че в единия край пружината се държи на щифт. Това е точно така, защото под седалката намерих счупен въпросният щифт. Колеги карайте спокойно и не се притеснявайте за тези пружини. Явно са спомагателни и нищо не зависи от тях, защото всичко по седалките си работи нормално. Питах един познат дали да сваля седалките и да ги сложа, а той ми каза, че в много случай при неправилно сваляне на седалките и разкачане на кабелите започват едни проблеми с въздушните възглавници, че не си е работа след това. За това карайте смело. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”