Проблема на моя Г4 1.6 SR 101к.с. 1999г е следния - При включване на скорост засилвам колата и отнемам педала на газта и слабо чувам нещо средно между хъркане-стъргане-мъркане, прави го на всички предавки но най-ясно се чува на по-високите 3,4,5...Не е ясно дразнещо слуха, но е доловимо чува се и се усеща при поставен крак на педала на газта. При натиснат съединител или освобедна от скорост кола шума изчезва (Може би го има и при подаване на газ но се заглушава от звука на двигателя-не съм сигурен) Сигурен съм че го има на всички предавки и при отнемане на газта се чува ясно. Така наречения код на двигателя е AKL. Чух версии за скоростна кутия, скъсани нитове, проблем в диференциала, проблем в съединителя. Някой имал ли е същия проблем и шумове - споделете мнения и опит как се действа в случая. Само да спомена че автомобила си върви идеално, двигателя пали и работи нормално и няма проблем при вклювчването на предавките. ПОМОГНЕТЕ с мнения по въпроса.
Послепис: Колата я купих преди няколко дни от автокъща, нямах голяма възможност да я покарам защото беше без номера а ченгета навсякъде - само на една отсечка от 1км на доста кърпен асфалт я карах и не можах да чуя този шум но вече грешката е направена колата е купена проблема е на лице. Възможно ли е да е карана доста време с този шум и колко време от тук нататък имам аз да отреаигарм, възможно ли е да издържи така няколко седмици или месеца...
ГОЛФ 4 1.6 SR 101к.с. 1999г - странно хъркане на скорост
-
- Автомобил:
- Двигател:
- stafetopm
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ГОЛФ 4 1.6 SR 101к.с. 1999г - странно хъркане на скорост
Здрасти, така както го обясняваш съм почти сигурен, че са лагерите на пиньона на ск. кутия, защото имах същия проблем.Най-ясно се чува при големите предавки с отнета газ.Така и излезе, предния собственик е сменил самите лагери, но не и черупките на лагерите, защото са набити в кожуха и така се разбиват по бързо.Дано съм помогнал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
stafetopm може и да си прав ако и при теб са били същите звуци, да наистина на по-високите предавки по-ясно се чува. Това значи че трябва да отварям кутията и да сменям въпросните лагери, но намират ли се лесно такива?
Другото което ми казаха е за някакви нитове на диференциала, които като се скъсат един или повече частичка от него попада в скоростната кутия и има два варианта - или къса кожуха евентуално изтича маслото но не винаги, или си остава вътре и почват тия шумове, протриване на елементи и стружки в маслото. Като цяло май никой не може да каже със сигурност докато не се отвори кутията и все пак моля колегите драснете коментар ако сте имали същия проблем както при мен и stafetopm
ПОСЛЕ: Ако стигна до отваряне на кутията въпросните нитове дори и да били на мястото си в изрядно състояние ми казаха че е добре да ги подменя със комплект болтове от производителя за по-голяма здравина по тоя начин си решавам проблема с болното място на кутиите на 1.6ср така и така я отварям. Както мислите това правилно ли е?
Другото което ми казаха е за някакви нитове на диференциала, които като се скъсат един или повече частичка от него попада в скоростната кутия и има два варианта - или къса кожуха евентуално изтича маслото но не винаги, или си остава вътре и почват тия шумове, протриване на елементи и стружки в маслото. Като цяло май никой не може да каже със сигурност докато не се отвори кутията и все пак моля колегите драснете коментар ако сте имали същия проблем както при мен и stafetopm
ПОСЛЕ: Ако стигна до отваряне на кутията въпросните нитове дори и да били на мястото си в изрядно състояние ми казаха че е добре да ги подменя със комплект болтове от производителя за по-голяма здравина по тоя начин си решавам проблема с болното място на кутиите на 1.6ср така и така я отварям. Както мислите това правилно ли е?
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
stereocrash написа:stafetopm може и да си прав ако и при теб са били същите звуци, да наистина на по-високите предавки по-ясно се чува. Това значи че трябва да отварям кутията и да сменям въпросните лагери, но намират ли се лесно такива?
Абсолютно правилно за за замяната на нитовете с болтове. Така и така ще се дават пари за сваляне и отваряне на кутията, поне направи всичко. Жалко, че са те набутали, но .... знаем си ги нашите "търговци", боклуци и дребни "хитреци", печелещи на гърба на трудещите се хора.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”