golf3 1995 ady ниски обороти при палене и придърпва на ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
flying_coffin
Автомобил: vw golf4 gt
Двигател: ARL 2001

golf3 1995 ady ниски обороти при палене и придърпва на ход

Мнениеот flying_coffin » Сря 19 юни 2013 13:38

здравейте колеги! колата ми е golf3 1995 ady мотор, проблемите му са според мен няколко, но да караме по ред. когато купих колата имаше обикновенна газова уредба която на високи обороти гърмеше и преди да я махна от колата успя да ми направи беля, при един от поредните гръмове, колата ми угасна напълно и след като отново нагласих маркуча от дросела към филтъра които се вадеше при гърмежи, в движение се усещаше придърпване и забавени реакции след натискане педала на газта. на другия ден на студен двигател не запали, запали с газ и както си махнех крака от газта така изгасваше. държи към 200-300 оборота и при опит за потегляне изгасва ,дори да тръгнех на 2000 оборота. относно предприетите от мен мерки ! качвах го на диагностика,не знам каква но не е специализирана за ВАГ, не показва да има каквато и да била грешка? :screwy (първия ми безгрешен голф в живота) :mrgreen по съвети и по прочетено от тук от там и по преценката проба грешка съм сменявал до сега следното:
термо датчик, дебитомер, стъпковото с дросела целия кюп, реле 30,(с такива от автоморга), горивен филтър. кабели на свещи нови, свещи нови. след като позагрее колата държи 900 оборота, обаче в движение си остава придърпването и забавените реакции на ускорение? ако някои колега има идея или е имал подобен проблем ще съм му благодарен да сподели! :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: golf3 1995 ady ниски обороти при палене и придърпва на х

Мнениеот kris11 » Чет 20 юни 2013 9:46

Нямери някой с ВагКом и проверете разминаването на данните при работа на двигателя с зададените.

Потребителски аватар
flying_coffin
Автомобил: vw golf4 gt
Двигател: ARL 2001

Re: golf3 1995 ady ниски обороти при палене и придърпва на х

Мнениеот flying_coffin » Съб 26 окт 2013 21:47

здравейте колеги! чак сега пиша по темата защото чак сега имам някъкъв резултат и подобрение на проблема описан в темата по нагоре. а именно, понеже така и не намерих ваг ком диагностика в моя град, така и не минах на такава :no ! но да кажа по важното: след поредното посещение за смяна на масло в сервиза преди седмица и след поредната обикновенна ,,диагностика,, която показва обороти температура и тем подобни неща които аз си ги виждам и сам на мфа-то, и след като повторих отново на маистора че колата ми не пали сутрин и така на там тои се загледа и за моя изненада установи проблем с жилото на газта което движи дроселовата клапа, а именно жилото е прекалено натегнато и не може да връща клапата до пълно затваряне,не знам как точно сее получило това дали от кихането на газта или самото жило нещо е заяло но след като го напръска с спрей и го раздвижи насам натам и след като го отхлаби от скобата нещата се оправиха, сега си паля нормално дано и така да остане и в големите студове, не чакам по 3-5мин да позагрее колата преди да мога да тръгна от място сутрин, и в движение нещата се оправиха, сега не придърпва и много по добре се държи в движение. за сега е това ако има друго развитие ще пиша! поздрави и благодарности на всички взели участие в темата! :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”