Проблем с централно, Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vito9
Автомобил:
Двигател:

Проблем с централно, Голф 4

Мнениеот vito9 » Нед 19 авг 2012 8:52

Здравейте,

Изчетох доста подобни теми, но не попаднах на такава със същия проблем като моя.
Проблемът е следния:
Когато заключвам колата, понякога се чува едно щракване повече от обикновено, но няма проблем, всички врати се заключват. Когато обаче тръгна да отключвам, всички врати се отключват, без шофьорската, при второ натискане на бутона за отключване се отключва и тя.
Чудя се, дали има ли вероятност да е свързано с микро ключето, студена спойка или става дума за механичен проблем.
Колата е Голф 4, 1.6, 99г., 4 врати, ако това има някакво значение.

Предварително благодаря на всички отзовали се.

vito9
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с централно, Голф 4

Мнениеот vito9 » Чет 23 авг 2012 7:26

Колеги, никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем?
От няколко дни започна да не отключва до край шофьорската врата, в смисъл, че като натисна копчето за отключване, бутона на вратата изскача не докрай и съответно вратата не може да се отвори. При още няколко натискания на копчето за отключване се оправя.
Тези дни ще я разглобявам, че проблемът е много дразнещ.
Ще съм благодарен ако някой ме насочи към възможните причинители на заяждането.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Чет 23 авг 2012 8:51

Така както го описваш ми прилича да са спукани спойки на тази брава.

vito9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito9 » Съб 19 окт 2013 21:15

Малко развитие по темата:
Когато писах първия път, знаех, че има някакъв проблем, но понеже не знаех в коя врата да го търся и не разполагам с много свободно време оставих нещата така докато се влошат.
Онзи ден нещата се влошиха. Задна лява врата престана да се отключва. Отворих я от вътре с идеята да раздвижа бравата, натиснах копчето за заключване на вратата нагоре надолу няколко пъти, но резултата беше, че вече не може да се отвори дори и от вътре.
Много моля, някой ако знае как може да се отвори вратата, да сподели.

Потребителски аватар
adr3nalinchy
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AGU

Мнениеот adr3nalinchy » Пон 21 окт 2013 17:24

Моята като беше заяла (предната дясна врата), ходих при човек който разбира от работата си и едвам изкара пластмасовата кора за да стигне до алуминиевата и след като разглоби нея отключи вратата с отверка :eek. Според мен проблемът идва от бравата.

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Пон 21 окт 2013 18:34

Вземай един комфорт модул 1J0 959 799 AH и го замени.
Виж какво ще стане,първото ти описание много прлича на активирано селективно отключване (но на обратно)!
При него отключваш с едно натискане само шофьорската врата,а на второто се отключват всички останали!
Може да е дефект в комфорт модула.Закача ли я на vag com,какви грешки изписва?Прави ли ти проблем осветлението в купето и имаш ли проблеми с огледалата или някакви други проблеми със заключването от централното?
По добре отиди на една морга и вземи един комфорт модул,предварително разглоби всичко под волана да имаш лесен достъп до там.
Тествай,ако е същата работа просто го връщаш и им казваш че такъв комфорт модул който не ти отключва задна дясна врата-вече си имаш!
И продължаваш с вратите и тегавото разглобяване на бравите!

vito9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito9 » Пон 21 окт 2013 22:47

Благодарско за отговорите,

adr3nalinchy написа:Моята като беше заяла (предната дясна врата), ходих при човек който разбира от работата си и едвам изкара пластмасовата кора за да стигне до алуминиевата и след като разглоби нея отключи вратата с отверка :eek. Според мен проблемът идва от бравата.

Колега,тайно се надявах да има по-лесен начин, но щом и специалист се е мъчил да разглобява на затворена врата, май и на мен няма да ми се размине.

Vag_activator написа:Вземай един комфорт модул 1J0 959 799 AH и го замени.
Виж какво ще стане,първото ти описание много прлича на активирано селективно отключване (но на обратно)!
При него отключваш с едно натискане само шофьорската врата,а на второто се отключват всички останали!
Може да е дефект в комфорт модула.Закача ли я на vag com,какви грешки изписва?Прави ли ти проблем осветлението в купето и имаш ли проблеми с огледалата или някакви други проблеми със заключването от централното?
По добре отиди на една морга и вземи един комфорт модул,предварително разглоби всичко под волана да имаш лесен достъп до там.
Тествай,ако е същата работа просто го връщаш и им казваш че такъв комфорт модул който не ти отключва задна дясна врата-вече си имаш!
И продължаваш с вратите и тегавото разглобяване на бравите!

Това с комфорт модула ми се струва сложно и май няма да мога сам да се справя, а честно казано не ми се занимава със сервизи. Иначе други проблеми с централното и алармата имам и съм имал, но не знам дали имат връзка. Накратко, докато не ми работеше лампата в багажника (заради прецакано микро ключе), когато отключа колата и отворя някоя от задните врати, след около 30 секунди централното се задействаше и започвеше да пищи алармата, само че от клаксона, поради незнайна за мен причина, защото имам и друга сирена, която обикновенно се задейства вместо клаксона. Явно имам някаква допълнително монтирана аларма, която не е ясно как точно е монтирана. Та когато оправих положението в багажника се оправи и досадния проблем с задните врати, а сега като престана да се отваря задната врата почна пак да го прави при отваряне на другата.
Не знам дали обясних разбираемо нещата, но и аз вече се оплетох, не мога вече да й хвана спатиите на тая кола.
Утре ще й направа една диагностика и ще пиша каква е грешката.

vito9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito9 » Сря 23 окт 2013 15:18

Днес най-после стигнах да прочета грешките и излезе следното:

Address 46: Central Conv. Labels: 1J0-959-799.LBL
Controller: 1J0 959 799 AH
Component: 4E Zentral-SG Komf. 0001
Coding: 04097
Shop #: WSC 00028
VCID: 847B8F138703
2 Faults Found:
00943 - Heated Exterior Mirror; Driver Side (Z4)
35-00 - -
00944 - Heated Exterior Mirror; Passenger Side (Z5)
35-00 - -

Някой има ли идея дали това означава, че има проблем и в друга врата или не е сигурно?
Колега vag_activator, виждайки грешката, според теб има ли шанс проблемът да е в комфорт модула?

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Сря 23 окт 2013 15:37

Грешката е за подгрева на ел. стъклата и няма нищо общо с централното. Най вероятно става дума за ей това:

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1542461

Приятно четене и разглобяване :)

vito9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito9 » Сря 23 окт 2013 20:48

Лошо. Тези дни ще я разглобя. Дори и да успея да стигна до бравата ми е чудно как ще я отворя, ама ще импровизирам. Като приключа ще пиша какво е станало.

vito9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito9 » Нед 27 окт 2013 10:24

Проблемът не е в бравата. Разглобих я, повторих спойките, въпреки че изглеждаха добре, но ефект нямаше. За всеки случай купих нова брава, но пак същото. Интересното, е че нещата се промениха малко, вратата вече се отключва, но само когато си иска, а допълнителното прещракване за което съм споменал в първия пост, го има и при двете брави.
Може би колегата vag _activator ще се окаже прав. Ако има проблем с комфорт модула може ли са се отстрани. Мисля си примерно дали не става въпрос за студена спойка. Другият ми въпрос е, някой дали може да ми даде напътствия как да стигна до комфорт модула.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”