Скоростен лост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Re: Скоростен лост

Мнениеот moreg » Пет 29 окт 2010 19:05

bobocamaro написа:
moreg написа: от порядъка на 500 лв нещо споменаха и сваляне на двигател!
!

Двигател да се вади, и 500 лева :applause: Защо не преряза тръбата след двуцевката, да си свършиш работата спокойно?Една заварка е макс 15 лева после.За 500 лева ще наредиш отдолу само неръждавейка.Аман от алчни гъзици :banghead:

Е тва пък да режа тръбата е пък пълна глупост! така е лесно ама после унищожавам двуцевката, никога не бих отрязал тръбата, това е чирашка работа, която предлагаш!
Тъпото е, че само на едно място се съгласиха да го правят със сваляне на двигател,
на другите три места само като видяха за какво иде реч и ми казаха ходи си купи нова кола, това което искаш да направиш е свързано с много много трудности и не се наемаме да го правиме! :lol: и аз се принудих да повикам неволята и да запретна ръкави!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 29 окт 2010 19:24

Избора си е твой, колега.Вече знаеш защо в сервизите не развиват ръждиви шпилки.

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Пет 29 окт 2010 19:35

bobocamaro написа:Избора си е твой, колега.Вече знаеш защо в сервизите не развиват ръждиви шпилки.

Те по сервизите много работи неправят, тя мойта кола като се замисля само веднъж е ходила на сервиз и то защото нямах тези инструменти, които имаха в сервиза!
И след като мина през сервиза трябваше половината работи да ги преправям :wink:
На никой не препоръчвам да ходи в сервиз, просто простотиите, които правят там са огромни!
Друга простотия, която бяха свършили там, бях закарал колата да ми правят баланс на гумите, и оня мунчо взе винтовърт с въздуха и разви и зави пак с него! еми добре викам обаче един ден аз да си проверя накладките и хоп тръгвам да напъвам с кръстачката, напъвам като луд и неще и неще, развих с триста зора 2 от блотовете, и на третия слагам тръба един метър на кръстачката и напъвам и познайте какво стана, счупих кръстачката :( оня глупак що псувни отнесе, и накрая сложих камък на гедоре, и два метра тръба вече и двама човека напъваме като идиоти и развихме! :D ми добре ако съм на път и спукам гума какво правиме? :roll:
Недавайте да ви завиват болтовете на джантите с въздух, че простаците настройват на маскимална степен!

Потребителски аватар
vesko2222
Автомобил: Golf 4 AKL
Двигател: AKL 2000

Мнениеот vesko2222 » Съб 24 авг 2013 1:37

moreg написа:
bobocamaro написа:Избора си е твой, колега.Вече знаеш защо в сервизите не развиват ръждиви шпилки.

Те по сервизите много работи неправят, тя мойта кола като се замисля само веднъж е ходила на сервиз и то защото нямах тези инструменти, които имаха в сервиза!
И след като мина през сервиза трябваше половината работи да ги преправям :wink:
На никой не препоръчвам да ходи в сервиз, просто простотиите, които правят там са огромни!
Друга простотия, която бяха свършили там, бях закарал колата да ми правят баланс на гумите, и оня мунчо взе винтовърт с въздуха и разви и зави пак с него! еми добре викам обаче един ден аз да си проверя накладките и хоп тръгвам да напъвам с кръстачката, напъвам като луд и неще и неще, развих с триста зора 2 от блотовете, и на третия слагам тръба един метър на кръстачката и напъвам и познайте какво стана, счупих кръстачката :( оня глупак що псувни отнесе, и накрая сложих камък на гедоре, и два метра тръба вече и двама човека напъваме като идиоти и развихме! :D ми добре ако съм на път и спукам гума какво правиме? :roll:
Недавайте да ви завиват болтовете на джантите с въздух, че простаците настройват на маскимална степен!

Айде да не се убиждаме а! Другия път сам си ги стегни!

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Съб 24 авг 2013 17:20

Като става въпрос за скоростен лост, гледам че и сте повдигнали темата :biggrin да попитам един интересен въпрос, колата е голф 4 1.6 16клапана AUS, примерно като слизам по наклон по развален път скоростния лост играе(вибрира) а и примерно като карам на скорост при отпускане на газта и подаване на газ пак си мърда леко напред/назад на какво се дължи това, че и малко ме притеснява :neutral

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 24 авг 2013 17:27

Тампони на двигателя вероятно.

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Съб 24 авг 2013 17:43

хммм иначе двигателя мога да го мърдам с ръка http://media.snimka.bg/s1/0852/027947579.jpg?r=0 отдясно до бобината има алуминиева закрепена част, от там най много се мърда, сигурно ша е онзи тампон :redface

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 24 авг 2013 18:26

И при мен го има същото колега! И с ръка мърдам двигателя назад, сигурно и моите тампони са заминали.. Иначе при потегляне няма тропане :th_up

Потребителски аватар
vesko2222
Автомобил: Golf 4 AKL
Двигател: AKL 2000

Мнениеот vesko2222 » Нед 25 авг 2013 19:22

the_red_camel написа:хммм иначе двигателя мога да го мърдам с ръка http://media.snimka.bg/s1/0852/027947579.jpg?r=0 отдясно до бобината има алуминиева закрепена част, от там най много се мърда, сигурно ша е онзи тампон :redface

Колега а скоростите влизат ли ти лесно? От известно време 1 и 2 влизат много трудно, а при завой надясно(по време на завоя) е невъзможно да вкарам 2-ра.. Ако някой знае добър сервиз в Стара Загора нека сподели.

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Пон 26 авг 2013 15:43

Да влизат си лесно, само понякога на 1'ва малко трудничко, но предполагам че причината за това е не съм спрял напълно или почти..

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Вто 29 окт 2013 13:17

Колеги взех да се замислям за тази вибрация, някой може ли да ми даде точна информация колко тампона на двигателя имам и на скоростната кутия :question

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Вто 29 окт 2013 13:47

Много ти благодаря колега, цените мисля, че са добри.. а и последния май е този който държи скоростната ..кутия... моя тампон който е заминал е този отдясно като застана пред колата, а тука в сайта е описан като от лявата страна, което ме радва че не е скъпия тампон :smile ако греша ме поправи :exclaim

Потребителски аватар
Anonymous88
Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH

Мнениеот Anonymous88 » Вто 29 окт 2013 14:03

:th_up евтиният е :c020

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Чет 31 окт 2013 9:07

Това ме радва :love.vwclub скоро ще ходя при едни познат да видим какво ще каже и какви пари ще ми иска за труд, а и може дам да се захвана, за смяната ако се изисква нещо особенно нека някой колега с по-богат опит да сподели.. :smile

Последно избутана от the_red_camel на Чет 31 окт 2013 9:07.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”