Огромен разход Golf 3 ABS
-
- Автомобил:
- Двигател: 1996
- Контакти:
Огромен разход Golf 3 ABS
Здравейте, имам голям проблем с моето голфче и се надявам на помощ от вас колеги. Колата е: Golf 3 1.8mi ABS, искам да уточня, че проблема е и на газ и на бензин. Таратайката от 2 седмици стои с непостоянни обороти, преди докато е студена беше на 1.100 оборота, а като загрее падаше на 800. Сега оборотите са към 1000 постоянно, като от време на време сама започва да си ги вдига и стига до 2000 и така си стой, до когато си поиска. Преди 2 години сменях стъпков мотор, за който ми взеха около 120 лв., притеснявам се, че може да се е прецакал и този. Най-големият ми проблем е, че средният разход на бензин е 18-20, а на газ 22-25л на 100км. От какво може да е този разход? 

- zzzzzzz
- Автомобил: Golf Mk3
- Двигател: ADD
Re: Огромен разход Golf 3 ABS
Датчика за температурата на охладителната течност и кислородния датчик също могат да ти вдигнат разхода
- Famous
- Автомобил: vw Passat b5.5
- Двигател: 1.9 TDI P.D. 131 P.s
- Контакти:
кога вдига оборотите ? като на място или като я засилиш и изкл. от скорост ? виж си тампона на моноинжекцията ако е сцепен или пуска въздух пак може да ти вдига разхода и оборотите 

-
- Автомобил:
- Контакти:
Благодаря на отзовалите се колеги, ще проверя днес тампона на моноинжекциона и всички вакумни трабички, интересното е, че от вчера не ми вдига обороти, а преди това го прави цяла седмица и то всеки път, когато се кача да шофирам...
-
- Автомобил: Dacia Logan
- Двигател: 1.4 2007
Колега сигурен ли си, че караш Голф 1,8 АБС? Според мен караш танк
Този разход би бил характерен само за танк.
По темата: залагам 100 % на тампон под моноинжекциона - от личен опит. Ако не си го сменял досега, ще видиш че е в ужасно състояние. Сменяш го, след това трябва да се регулира газовото и си ти...

По темата: залагам 100 % на тампон под моноинжекциона - от личен опит. Ако не си го сменял досега, ще видиш че е в ужасно състояние. Сменяш го, след това трябва да се регулира газовото и си ти...
-
- Автомобил:
- Контакти:
Лошото е че този тампон беше сменен преди 3 години, но преди 2-3 седмици ми правиха основен ремонт на изпарителя, и за да го свалят беше премахната и пластмасовата част от моноинжекционна, сега наистина се опасявам, че като са сглобявали всичко може да са го натиснали и ако е бил опечен да се е пропукал...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Започни с една диагностика. Обикновено такива симптоми дава ТПС-а или датчика за затворен дросел (който е в стъпковия мотор). На диагностиката ще излезе ако е проблем по ТПС-а или по стъпковия мотор.Ако дава датчика на мотора - closed throtle switch или нещо такова беше, тогава сваляш мотора,разглобяваш го на съставните му части и чистиш - този датчик представлява ключе в най-предната част на мотора (където опира към механиката на дросела). Обикновено се зацапва и започва да прекъсва и прави така. Ако е ТПС-а, тогава смени моното с друго (по-лесно и по-евтино е от колкото да си играеш да го гласиш и ремонтираш).
Може да е и от тампона на моното, както казваш, ама силно се съмнявам.Ако са ти гласили предварението на запалването (аванса) и са се уляли,също прави така.

Може да е и от тампона на моното, както казваш, ама силно се съмнявам.Ако са ти гласили предварението на запалването (аванса) и са се уляли,също прави така.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”