Проблем стъкло и аларма с МК4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bobo777777
Автомобил: VW Golf Mk4
Двигател:

Проблем стъкло и аларма с МК4

Мнениеот bobo777777 » Съб 07 дек 2013 14:04

Здравейте колеги ,
Красавеца е 2003година с код на мотора ASZ 1.9TDI
имам проблем с колата.. Така да изброя ( Дясното стъкло ( Не работи ( Не се смъква) ) , Лявото и Дясното огледало ( Не работят ( Не се регулирват ),
Централното от дистанционното действа , но колата нито се заключва нито се отключва само мигачите примигват , стрелката за градусите не действа както трябва... :banghead

Като тръгнах да човуркам по сервизи от какво може да е проблемът :gruebel , първо се реших да проверя дали е нещо от електричеството , но ми казаха , че не е за тях.. :no :no Отидах тук там казаха ми , че може да е от машинката на вратата която задейства стъклото на дясната врата създаваха различни теории , схеми , проблеми :death иии не издържах и реших да я закарам на компютър и там излезна ,че на комфорт модула ми дава няколко грешки за стъклото ( дясно ) за огледалата и т.н. След това закупих друг комфорт модул (2ра ръка) , но пак нищо.. :scare3
Все още не мога да разбера от какво може да е ?? :gruebel :gruebel Надявам се , поне на един човек да му се е случвало нещо подобно , че да знае какво трябва да се прави ( не го казвам с лошо , просто да не е нещо уникално сложно и никой да не знае какво.. )
Извинявам се за романите... :a045
Очаквам да си изкажете мнението и се надявам да ми помогнете с нещо.
Благодаря ви колеги още от сега!

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Re: Проблем стъкло и аларма с МК4

Мнениеот Gazaro_wow » Нед 08 дек 2013 11:23

Колега сети ли се да погледнеш гумения маншон през който минават кабелите от купето към вратата. ( За шофьорската врата става въпрос)

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 08 дек 2013 11:35

щом вижда модула едва ли е захранване но трябва да се види по обстоино и щом диагностика не е на ясно незнам вариянти доста тоя модул втория може да не е същия

bobo777777
Двигател:

Мнениеот bobo777777 » Нед 08 дек 2013 23:19

Gazaro_wow написа:Колега сети ли се да погледнеш гумения маншон през който минават кабелите от купето към вратата. ( За шофьорската врата става въпрос)

Колега , за това което казваш.. там не съм поглеждал.. трябва да се види , но едва ли е от там.
Защото не мога да преценя каква ще е връзката на всичкото с гумения маншон където минават кабелите.. щото нямам си много на представа с тези неща за които става въпрос..

bobo777777
Двигател:

Мнениеот bobo777777 » Нед 08 дек 2013 23:21

williams_vn написа:щом вижда модула едва ли е захранване но трябва да се види по обстоино и щом диагностика не е на ясно незнам вариянти доста тоя модул втория може да не е същия

Така е прав си.. а за втоиря модул ми казаха , че оригиналният модул на колата има код и трябва модулат който се слага да е със същият код.
Благодаря и на 2 ма ви за коментарите.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пон 09 дек 2013 11:25

Трябва да ти проверят първо всички кабели дали са наред, в смисъл да няма прекъснат някой, и след това ти предлагам да се насочиш към микроключетата в бравите, особено на шофьорската. Има доста теми по въпроса, можеш да използваш търсачката, но не ти препоръчвам да ги сменяш сам, ако се стигне до там.

bobo777777
Двигател:

Мнениеот bobo777777 » Сря 25 дек 2013 14:23

Колега кабелите се пробваха дали преминава ток и се изясни , че не е нещо свързано с тока.. До колкото аз разбрах :a045
Благодаря за коментара ти , ще го имам и това на предвид

Последна промяна от IvanMan на Вто 10 дек 2013 6:07, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Сря 25 дек 2013 17:44

и сега какво правим? ако намериш време да доидеш ще я измислим нека аз я погледна но не съм баба ванга да казвам от дистанция ако решиш нещо пиши идваи да пиеш кафе насам и ще я измислим не обикаяи повече да я ровичкат става по лошо

bobo777777
Двигател:

Мнениеот bobo777777 » Сря 15 яну 2014 18:22

williams_vn написа:и сега какво правим? ако намериш време да доидеш ще я измислим нека аз я погледна но не съм баба ванга да казвам от дистанция ако решиш нещо пиши идваи да пиеш кафе насам и ще я измислим не обикаяи повече да я ровичкат става по лошо

Незнам кога ще мога да идвам , но ако реша ще ти пиша на Лс да се разберем... Но за сега ще се въздържам , вече на пролет ще видя какво да правя.. :gruebel

Последно избутана от bobo777777 на Сря 15 яну 2014 18:22.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”