Здравейте колеги,
Понякога, не всеки път, когато прозореца е малко отворен и пробваш да го вдигнеш, тръгва малко нагоре и после се сваля сам на 2/3 отворен. Това се случва и на четирите прозореца.
Имате ли някаква идея от какво се получава това, че е доста досадно?
Golf MK5, 2004 - Ел стъкла?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
Re: Golf MK5, 2004 - Ел стъкла?
Това е заради Pinch protection-a. Тоест ако механизъма усети леко усилие, сваля прозореца. Защо ти се затормозява не мога да кажа, вероятно нещо е износено по механизмите или пък има лед ( моя прави същото нещо кога е заледен прозореца, затова зимата спирам тази функция). Тъпото е, че като махнеш pinck protection-a и power windows ( тоест да се затварят/затварят сами само с 1 натискане ) спира да работи, тоест трябва да държиш копчето през цялото време на затваряне/отваряне .
-
- Автомобил:
- Двигател:
А къде се намират тези опции на прозорците? В Cent. Electric ли? Това за pinch protectiona звучи логично, но защо се случва на всички прозорци, едва ли и задните са с износени механизми. Предните съм ги разглобявал и видимо по тях нямат никакъв проблем - като нови са.
- prodrive16v
- Автомобил: vw golf mk5
- Двигател:
И аз го имам тоя проблем на голфа 1.6фси ,но е само на шофьорското стъкло и за тава вече не ползвам модула а си задържам копчето.
Може би както казва колегата някъде задържа или опира а може и да е някакъв софтуерен бъг понеже и на мене не ми го прави всеки път,бали го.
Може би както казва колегата някъде задържа или опира а може и да е някакъв софтуерен бъг понеже и на мене не ми го прави всеки път,бали го.