Golf IV 1.6sr (AKL) Въпрос за блокирали скорости

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Pingvino
Автомобил:
Двигател:

Golf IV 1.6sr (AKL) Въпрос за блокирали скорости

Мнениеот Pingvino » Чет 16 яну 2014 17:42

Здравейте. Имам Golf IV 1.6sr (AKL)от 98г.. Днес както си карах градско и при опит да превключа на 3-та и не успях. Спрях колата със съединител и спирачка и при работещ мотор не успях да превключа нито една предавка. Изгасих двигателя и предавките вече се местеха. Реших, че ми се е супил съединителя, защото вече си беше за смяна, а и като го натисках и отпусках се издаваше хрущящ звук. Освен това бях забелязал, че скоро колата започна да ми прави номера при рязко ускоряване - на втора ускоряваше до 2500оборота и след това се изфорсираше сама. Та реших, че съединителя е заминал и за това включих на втора, запалих двигателя и тръгнах към вкъщи. Спрях колата пред двора изгасих я, за да отворя портте и като пак се качих, за да я вкарам вече предавките не се сменяха и на изключен двигател. Запалих я директно и я вкарах. След като я вкарах в двора пробвах дали ще може да се превключват скоростите и се оказа че мога да включа само на задна (дори и на изключен двигател). Иначе преди малко слязох до колата и пробвах на изключен двигател и се оказа, че пак мога да ги сменям.

Въпроса ми е щом предавките са отказали да се местят и при изключен мотор може ли да е заминал не само съединителя, а и скоростната кутия? Това със скоростната кутия ме плаши, защото мисля, че моята е от тия с кода DUU, които не подлежат на ремонт и не ми се мисли какви мъки ще са тогава. :banghead

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Golf IV 1.6sr (AKL) Въпрос за блокирали скорости

Мнениеот teddy » Чет 16 яну 2014 18:41

тази кутия подлежи на ремонт. Виж първо дали има масло в кутията и без др. ще се сваля сменяй комплект съединител.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Чет 16 яну 2014 20:15

Нищо и нямa нa кутиятa просто скоростите не сa остaнaли съосни зa включвaне без съединител.пробвaй с бутaне дa рaзмърдaш колaтa кaкто е нa някоя скорост която сaмо тя влизa и кaто я бутнеш ще видиш че и другите ще зaпочнaт дa влизaт :th_up

marin_andonov
Автомобил: VW
Двигател: TAIGO

Мнениеот marin_andonov » Чет 16 яну 2014 22:03

Колега,
Имах абсолютно същия проблем! При влизането в сервиз, първата работа на майстора беше да каже, че са скорости но след проба и тест на колата от негова страна, констатира, че е съединител и се оказа това.
Интересното при мен е, че съединителя беше сменян преди 3г. с оригинален такъв закупен от VW за скромната сума от 800 лв. и беше на 35000хл.
Така, че тръгни с нагласата за съединител.
Поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”