Здравейте колеги,
Имам един доста необичаен проблем.
Пред история: колата е голф 3, 1997 АФТ с две врати, ел. прозорци, колата няма аларма има само дистанционно заключване, мисля че няма конфорт модул(стъклата не се вдигат като натисва два пъти бутона).
Още като я закупих, прозореца на шофьорската врата имаше малък проблем.
- Като натисна копчето,веднъж(за автоматично вдигане), прозореца се вдига изцяло до горе и след това сам се сваля около 10см. Аз го вдигам с няколко натискания на въпросното копче и не се връща.
Сега баш ОСНОВНИЯ проблем!
Днес като излизах от нас забелязах, че същия прозорец се е свалил САМ!!!
Разбира се валеше дъжд... от колата не липсва нищо, влязох и го вдигнах. Работи си.
Колата не е мърдана от 2 седмици, но никога не съм имал подобен проблем с никоя от колите ми.
Според вас има ли вариант да се е отворил сам?
Лесно ли се отварят такива прозорци - насилствено?
Поздрави
Голф 3, 1997 АФТ странен проблем с ел. прозорец
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен проблем с ел. прозорец!!! Г3 97
На някои коли се свалят стъклата малко, когато напрежението на аку-то падне под ХХ волта.
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Сеат Ибиза 2001г. сваляше се сам от време на време, и нямаше вдигане. След четене из форумите попаднах на невероятни факти
, но за моя изненада ми решиха проблема. Първият вариант е да се откачи акумулатора за малко, но това ми реши проблема временно. Решението на проблема ми (звучи абсурдно)се оказа копчето което регулира силата на осветлението на таблото, намалих го една идея и проблема ми се реши от 6-7 месеца не съм имал грижи.

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Дали имаш комфорт модул можеш да провериш като задъриш ключа на заключване/отключване 3-4 сек. и ако прозореца тръгне да се сваля или вдига значи имаш комфорт.В този случай е възможно електрониката на КМ да се базика и на твое място бих пробвал с друга машинка за стъклото
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Има комфорт.Щом сами се вдига и слиза 10 см.
И на моя стария двувратия правеше подобни магарии,но когато си искаше.
Така го и продадох...Според мен защитата в машинката нещо се бъзика,щом връща джама на долу.
И на моя стария двувратия правеше подобни магарии,но когато си искаше.
Така го и продадох...Според мен защитата в машинката нещо се бъзика,щом връща джама на долу.
Ще пробвам като се прибера дали има комфорт модул, въпреки че съм почти сигурен че няма.
Но въпроса остава, защо се отваря сам, като няма подаден ток...
Мисля че няма да се отвори лесно ако някой го напъне или поне нещо ще се счупи, смисъл ще има след че някой се е мъчил да прави нещо.
Но въпроса остава, защо се отваря сам, като няма подаден ток...
Мисля че няма да се отвори лесно ако някой го напъне или поне нещо ще се счупи, смисъл ще има след че някой се е мъчил да прави нещо.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Отваря се сам,щото като мушнеш ключа и завъртиш за отключване и задържиш за 2-3 секунди съответно сваля или вдига прозорците.Това се контролира от едно малко контакторче в което ако е влязла влага в него и е дала контакт да се свали стъклото... и резултата си го видял сам.
За тази функция със ключа не и трябва да си на контакт.Управлява се от външната страна на колата все пак.
Хората са го измислили ако е много жега да речем и да си свалиш стъклата от вън без да влизаш в колата.
Някои го връзват и към алармата,ако ги мързи да вдигат стъклата лятото.
За тази функция със ключа не и трябва да си на контакт.Управлява се от външната страна на колата все пак.
Хората са го измислили ако е много жега да речем и да си свалиш стъклата от вън без да влизаш в колата.
Някои го връзват и към алармата,ако ги мързи да вдигат стъклата лятото.
ок, значи трябва да се насоча към комфорт модула, ако разбирам правилно.
Той сменя ли се отделно или върви с машинките.
Той сменя ли се отделно или върви с машинките.
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Трябва да е в машинката, но все пак пробвай това което ти предложих по нагоре не се хвърляй да сменяш машинки. Симптомите ми бяха подобни, вдигам го и както върви нагоре изведнъж започва да слиза. Накрая го вдигах на степени докато и това не отказа и започна да си слиза сам. След като направих описаното по горе всичко си заспа, както писах от няколко месеца забравих за проблема. При баща ми една зима бяха се свалили до някъде и двата и колата беше пълна със сняг, затова ми се наложи да сменям копчетата на вратите бяха се намокрили и след време се скапаха.
Успех с решаването на пъзела
Успех с решаването на пъзела

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Моята преди време правеше такива работи и се оказа прекъснат кабел в маншона на вратата. Дръпнахме маншона, оправихме кабелчето и няма грешка.
Re: Голф 3, 1997 АФТ странен проблем с ел. прозорец
Мерси колеги,
Оказа се, че колата има комфорт модул...
Преди да правя някакви сериозни интервенции ще я изчакам да видя дали пак ще направи подобен номер.
Поздрави
Оказа се, че колата има комфорт модул...
Преди да правя някакви сериозни интервенции ще я изчакам да видя дали пак ще направи подобен номер.
Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”