Голф 2 Трудно завиване надясно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 Трудно завиване надясно
Здравейте колеги!Колата ми е Голф 2 бензин/газ 1,6 карбуратор.Проблема е следния:когато правя по остър ляв завой в областта на волана се чува леко щракване след което ако завивам надясно срещам много голямо усилие и за да завия трябва да хвана и с двете ръце волана и да използвам доста сила докато преодолея това съпротивление,след като го преодолея волана си се движи надясно нормално.Имам чувството,че нещо натиска волана и пречи да завие надясно.Възможно ли е да е заключващия механизъм на волана,знам че в движение не би трябвало да заключва,но имам чувството,че точно това се случва,не заключва нацяло а само до някаква степен която преодолявам с доста сила.Преди 2 години пак се беше случило това нещо,тогава гледаха колата отдолу по ходовата част и т.н. , но всичко беше наред и сега отново имам този проблем.И предния път както и сега ми се случи зимата при ниски температури не знам това дали има нещо общо.Ако може да ме насочите къде да гледам,защото е много странен проблема,а е опасно да карам така.Благодаря предварително.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Трудно завиване надясно
Хидравлика има ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма хидравлика.
- BoU
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN
колега провери си карето на волана от страната на кормилният прът и от към реката да видиш как са шлици
те , да ле имат износване
те , да ле имат износване
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
BoU написа:колега провери си карето на волана ...
Точно и на мен това ми хрумна, като прочетох за прещракване, ама не за износени шлици, а дали не се посуква нещо. При мен при работа по предницата се получи подобно нещо - наложи се да го разхлабя лекичко и то само си се освободи и намести.
Другото, което ми хрумва - износени зъби в рейката
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
На голфа на баща ми преди 2 години зимата се получи същото и се оказа дефектирала рейка. Оправи се с нова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лесно ли се сменя това нещо? Проблем ли е да покарам така още 200-300 км че съм си извън града и няма как да го оправя сега?
- ninkotv
Re: Голф 2 Трудно завиване надясно
Може и да изкара ама ако блокира съвсем става страшно. Смяната изисква да имаш канал. При монтажа на кормилните щанги към новата рейка трябва да спазиш размерите от старата. И накрая отиваш на стенд. Обърни внимание и на маншоните, защото ако има скъсан ще влиза вода и ще се съсипе и новата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Криво-ляво се прибрах.Голям зор беше обаче особено като минавах през Златишкия проход по тия остри завои където се изисква пълен десен.Положението ставаше все по-лошо и накрая и силата с двете ми ръце почти не достигаше.На равния път вече нямаше проблеми освен при по-острите десни завои.Щракането стана вече доста силно и се чува там където е бутона за клаксона посредата на волана,мисля че някъде там е проблема.Не знам дали е рейка по принцип нямам никакъв луфт на волана,по-скоро някой чарк горе до волана(карета и т.н.).Утре ще го разглобим да видим точно от кое е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се рейка.Взехме една друга,но пак проблем оказа се,че тия шлици или там както се наричат моите са по-ситни,а на тази която взехме са по-едри и утре ще търсим друга.Интересува ме тия неща на снимката които съм отбелязал мога ли да ги разменя,да взема тази част със ситните шлици и да я сложа на мястото на другата ?
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Сменя се каренцето на кормилния прът,но си е мнооого мъка - сменял съм го.Иначе залягаш под таблото и ще видиш къде е каренцето-лесно се вади,но трудничко се слага.
- ninkotv
Като гледам от снимката тази рейка, която сте взели е доста ръждива при шлиците, което ще рече, че е стояла на дъжда и при лагера е влизало вода и няма да изкара повече от няколко месеца.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам дали е влизало вода,свалиха я от един друг голф и не знам колко време е стоял без да се кара.Утре ще търсят някоя друга.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега старата ти рейка прескача не от друго а от лагерът който стои на това каренце в момента се е исипал и имаш паднали съчми вътре в рейката, затова ти забива на едно и също място, може да го изкаращ но ако е лагера проблема няма да можеш да го ползваш , ще ти трябва същата рейка мисля , че става и от пасат 2 . 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”