Масло голф 4 1.8т
Re: Масло голф 4 1.8т
Щом с 10-40 ти гори 1.5л.,то с 5-40 ще е поне 2л
Иначе над 10-40 (пр. 15-40) не слагай,тоя мотор не е за такива масла!

-
- Автомобил: Vw Golf
- Двигател: ASV 2000
Лично мнение : по добре го сменяй на 8к смяна и без да доливаш .....
-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994
От личен опит : карайте с това което предписал производителя на колата, може с по-висок клас /вместо минерално полусинтетика и т.н., но не обратното, поне аз съм го правил преминавайки за постоянно на по-високия клас и нямам отрицателни отзиви/, не вярвайте напълно като ви кажат, че маслото е с пробег 10 или 15 000 км /свалете от този пробег между 10 и 20%/ защото нито двигателя е първа младост, нито филтър за 5 лв има този капацитет/а и не само заради това/. Аз карам полусинтетика и сменям на 8000. Засечете си колко масло ви гори до 5 000 и от 5 до 10 000 и ще стигнете до извода на колко да го сменяте.
П.с. Имам и малко стаж /18г/ в "масларска" фирма /не българска/
П.с. Имам и малко стаж /18г/ в "масларска" фирма /не българска/
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Да запозная малко нашият форум с един проблем на 1.8T наречен "oil sludge". Сърчнете в google "1.8t oil sludge" и ако знаете английски ще се хванете за главата. Веднъж появил се проблема е почти необратим. Освен с основен ремонт естествено.
За да не стават тези неща VW даже препоръчва по-редовна смяна на масло на този си агрегат !!!!!!!!!!!!
Който не вярва да потърси инфо да види, че не лъжа. Проблема най-вече е изразен при моторите 1.8T на Audi, нещо заради обратното разположение на мотора, си влияел повече ..........
Затова замислете се дали да карате по някакви 15 000 до 20 000км специално този мотор.
Така сега моите впечатления. Маслото на 1.8T ако си го карате малко по спортно преко сили на 8000км. е за смяна. Максимум на 10 000км. .
Аз лично моето го сменям м/у 5000 и 8000км.. Според зависи кога имам време да го сменя.
Карам с 5w40 на Motul. Преди карах на Total 5w40(или 5w30 беше не помня точно), не виждам разлика спрямо двете масла, за работата на маслото.
Маслото от смяна на смяна го пипа с няколко милиметра от щеката, като се има предвид, че турбото на тези коли по натив си яде малко масло, мисля че всичко е ОК.
Не знам дали е известно, но освен на пробег маслото се сменя и на време. Карал не карал, мине ли 1 година е редно да си смените маслото.
Казвам какво е РЕДНО, и какво пише по предписания.
Иначе и аз знам, случай дето хората на 3 години си сменят маслото...........защото тогава минал пробега. По предписание така не трябва.
За да не стават тези неща VW даже препоръчва по-редовна смяна на масло на този си агрегат !!!!!!!!!!!!
Който не вярва да потърси инфо да види, че не лъжа. Проблема най-вече е изразен при моторите 1.8T на Audi, нещо заради обратното разположение на мотора, си влияел повече ..........

Затова замислете се дали да карате по някакви 15 000 до 20 000км специално този мотор.
Така сега моите впечатления. Маслото на 1.8T ако си го карате малко по спортно преко сили на 8000км. е за смяна. Максимум на 10 000км. .
Аз лично моето го сменям м/у 5000 и 8000км.. Според зависи кога имам време да го сменя.
Карам с 5w40 на Motul. Преди карах на Total 5w40(или 5w30 беше не помня точно), не виждам разлика спрямо двете масла, за работата на маслото.
Маслото от смяна на смяна го пипа с няколко милиметра от щеката, като се има предвид, че турбото на тези коли по натив си яде малко масло, мисля че всичко е ОК.
Не знам дали е известно, но освен на пробег маслото се сменя и на време. Карал не карал, мине ли 1 година е редно да си смените маслото.
Казвам какво е РЕДНО, и какво пише по предписания.
Иначе и аз знам, случай дето хората на 3 години си сменят маслото...........защото тогава минал пробега. По предписание така не трябва.
Колега feniksgod има доста изписано във форума за това явление oil sludge,за неговото отстраняване и за всичко останало 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”