Празен ход на педала на съединителя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Празен ход на педала на съединителя

Мнениеот Apokalipsisa » Съб 01 мар 2014 17:56

От известно време насам се появи празен ход на педала на съединителя(или поне си мисля че е от него).Съединителя си работи съвсем нормално и всичко му е наред,но просто много ме дразни този празен ход.Сега ще се опитам да обясня: при съвсем леко натискане на педала на съединителя той хлътва около 2 сантиметра надолу и чак тогава вече става твърд и се усеща че дърпа жилото.Иначе си отлепва нормално,няма проблем.Ама е много дразнещо,като съм в готовност за тръгване и си държа крака на него,той потъва 2 сантиметра надолу от тежестта на крака ми.Усеща се,все едно не е затегнат хубаво педала и хлопа.Ето снимка как изглежда отдолу Изображение

Както се вижда от снимката,отдолу до съединителя(отдясно) има нещо като капачка от резервоар.Успях да я развия и то взе че почна да пада пластмасата.Сега още се мъча да я завия,но никъде не намирам от къде може да се пристяга педала и дали има въобще такава възможност.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Празен ход на педала на съединителя

Мнениеот Bai Sando » Съб 01 мар 2014 18:05

Според мен е по вероятно да е от самото жило тоя луфт.И моя чат-пат издава някакви звуци,но не му обръщам внимание.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”