Блокирала врата на Г 3
Блокирала врата на Г 3
Сина ми има "Голф 3", 1,4 МИ с четири врати. От известно време се чупят патроните на дръжката от шофьорската врата. С голямо усилие се заключва и отключва, а колата е с централно /така я купихме/. Вчера реших да сменя дръжката, но реших да видя и какво запъва. Разглобих кората и установих, че самата брава има някакъв проблем. Те е закрепена към вратата с три болта. Свалих, разглобих я и установих, че от фабричната смазка нищо не е останало. Напръсках я с "ВД" и леко се поразмърда, но за кратко. Монтирах я, но отново с ключа не действаше. Пак нещо запъваше. От дясната врата когато заключвам и отключвам няма проблем, но лявата врата не се заключва. Бутона слиза надолу, но врата е отключена. Тогава от вътре натиснах принудително бутона на предна лява врата. Заключи се, но голям проблем. Сега не се отключва и по никакъв начин от вътре и от вън не се отваря. Сега влизаме и излизаме през предна дясна врата.Съжалявам, че купих само нова дръжка, а не купих и брава. Дайте някаква идея.
- Golfan_93
- Автомобил: Golf MK III
- Двигател: ABD 1992
Re: Блокирала врата на Г 3
Тегава ситуация ;х А лошото е че и седалката ти пречи да свалиш кората на място.. ;х Пък да я насилиш че ще й изпочупиш щипките :Х Викаш дори и с напъни, не се получава :х Ебаси...
аз имах същия проблем само че с дясната ходих при един маистор и изглежда не сам парвия които ходи слойи нещо специално вътре като смазка само че се надуваше изчака малко удари врата до до дражката и се отвори смених си бравата и всичко се оправи
Блягодаря за отговорите. Ще трябва да сменям бравата. Явно там е проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”