2Е2 е модел карбуратор твоя мотор е 2Е
GTI мотор2Е колко масло е нормално да хапва?
- vaskoniracing
- Автомобил:
- Двигател:
GTI мотор2Е колко масло е нормално да хапва?
карам го ве4е 30000км пробвах с масла:CASTROL 10-40;15-40 резултата е един и същ на около 3000 км 1лт.разбира се оби4ам да си го вкарвам на 6500об/мин.Питал сам доста хора с този мотор пове4ето казват 4е е нормално,но все пак се безпокоя.Нямам никакъв те4 по мотора нито син пушек и си върви добре за 115-те си кон4ета.Къде из4езва маслото?
mod edit: vaskoto1
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мк3 ГТИ 2.0 115коня прекъсвача му е май преди 6200-6300, на 6500 щи е трудно да го вкараш, освен ако нещо не правено.
Според мен е много, мойта барака за 8хил км. които и навъртях за една година ми е изхарчила към има няма 300мл., а доста често влиза в червеното.
Виж да не пуска от някъде масло, датчици, семеринги и т.н всичко ли е в час.
Сегменти, как е компресията на мотора.
Според мен е много, мойта барака за 8хил км. които и навъртях за една година ми е изхарчила към има няма 300мл., а доста често влиза в червеното.
Виж да не пуска от някъде масло, датчици, семеринги и т.н всичко ли е в час.
Сегменти, как е компресията на мотора.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Прекъсвача на GTI 115кс. е точно на 6500об/мин. А колега teodor6769
при редовно обслужване на мотора и хубаво масло това че се издува какво?Че нали за това си я е взел човека да дава газ ако не щеше да си вземе 1.4 не е ли така.А по темата и аз мисля че е множко на 3000км 1л. масло ако е от смяна до смяна 1л. е нормално при условие че колата се издува по честичко ама щом си върви и не те дрзни това карай си я така сега а лятото може да и направиш една профилактика на главата и да се види от какво има нужда
при редовно обслужване на мотора и хубаво масло това че се издува какво?Че нали за това си я е взел човека да дава газ ако не щеше да си вземе 1.4 не е ли така.А по темата и аз мисля че е множко на 3000км 1л. масло ако е от смяна до смяна 1л. е нормално при условие че колата се издува по честичко ама щом си върви и не те дрзни това карай си я така сега а лятото може да и направиш една профилактика на главата и да се види от какво има нужда
- Stefan 0201
- Автомобил:
- Двигател:
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Принципно не е нормално да "хапва" нищо!
Аз съм с този мотор и където го сипя, там го изхвърлям. Другото е какво масло наливаш. Лично при мен Casrtol RS (само с такова си карам колите) не го пипва! Веднъж пробвах Aral и не го искаше
Виж и за леки течове. Един път леко ми прокапваше от картера и от там само ми е губила масло. Може и от гумички на клапаните!
Аз съм с този мотор и където го сипя, там го изхвърлям. Другото е какво масло наливаш. Лично при мен Casrtol RS (само с такова си карам колите) не го пипва! Веднъж пробвах Aral и не го искаше
Виж и за леки течове. Един път леко ми прокапваше от картера и от там само ми е губила масло. Може и от гумички на клапаните!
- vaskoniracing
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря на вси4ки прекъсва4ът се вклю4ва то4но на 6500об.6те погледна гуми4ките на клапаните и компресията, а от там 6те видим. номерът на мотора ми е:2Е278863 и е 1984кс 85кв 115кс.това масло ми го хар4и и при дълъг път.ходил сам 3 пъти до Германия с това GTI и след като се ка4а на автобан особенно в Гер. имам слу4аи когато сам го карал с 200км/h при 5200/5300об/мин в продължение на 150-200км разбира се с леки паузи кадето има ограни4ения.но явно наистина имам проблем и се надявам да не е голям. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”