ГОЛФ 3 1997 SDI не светят стоповете при натискане на спирачк

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
syntscho
Автомобил:
Двигател:

ГОЛФ 3 1997 SDI не светят стоповете при натискане на спирачк

Мнениеот syntscho » Чет 03 апр 2014 8:53

Здравейте, от вчера имам следния проблем. Един колега ми обърна внимание, че при натискане на спирачката не ми светят стоповете. Проверих предпазителя, изглежда здрав. Не е от крушките, защото когато накарах човекът да натисне спирачкаta аз да видя, за момент светнаха. Моля за вашето съдействие, тъй като не разбирам много от тоци. Човекът разправя, че имало някакъв предпазител или нещо такова под самия педал на спирачката, но не смея да пипам там.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: ГОЛФ 3 1997 SDI ПРИ НАТИСКАНЕ НА СПИРАЧКА НЕ СВЕТЯТ СТОП

Мнениеот myrshavija » Чет 03 апр 2014 8:55

Под педала има бутон. Няма нищо страшно - пробвал съм да го "пипам" и не боли. :mhihi

syntscho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот syntscho » Чет 03 апр 2014 8:57

myrshavija написа:Под педала има бутон. Няма нищо страшно - пробвал съм да го "пипам" и не боли. :mhihi

Какво да правя с този бутон колега? Обясни като на блондинка :) и най-важното ще помогне ли?

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Чет 03 апр 2014 9:16

Най-вероятно буксата на стоп машинката (бутона) се е откачила. Предпазител за стопове няма.

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Чет 03 апр 2014 9:29

genata82 написа:Най-вероятно буксата на стоп машинката (бутона) се е откачила. Предпазител за стопове няма.

Да. Първо разглоби отдолу под волана, в краката си. Извади стоп машинката. Ако работи тя, закачи я обратно и тръгни по кабелите които водят до стоповете. Кабелите се намират в праговете от лявата страна. Махаш пластмасите и гледай за прекъснат или защипан кабел някъде. По принцип има една буксичка в багажника, която на вид не е нищо особено, но ако тя не е наред или липсва, от там може да е проблема също. В самата буксичка има мостче което прави контакт. Ако буксичката я няма, провери самата връзка. Там са два кабела, един червен и един черен. Провери дали са здраво свързани. Тази буксичка по принцип не се ползва в България или ако се ползва е много рядко. Тя е за това че именно ако имаш проблем със светлините и токовете в задната част на колата идва един чичко и включва една машинка в самата буксичка и веднага ти казва къде е проблема, но това тук не се практикува.
Ако имаш уред с който да замериш дали идва ток до самите стопове, ще си улесниш работата много. Ако идва ток, провери самите цокълчета за отлепени пътища или ако са замърсени ги свали и измий с вода за да се почистят. Ако не идва ток, виж по горе. Тръгни от стоп машинката първо и после по праговете и кабелите. Няма откъде да е другаде. Няма бушон за стоповете.
Поздрави и успех :smile

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 апр 2014 9:51

най-вероятно стоп машинката се е предала. Или нагар по контактите или лоша връзка към нейните изводи.Има вероятност и бутона да е блокирал и при натискане на педала да не излиза навънка и да прави контакт.
Извади проводниците от стопмашинката и ги окъси.Ако светнат стоповете или си купуваш нова машинка 8-10 лв или я разглобяваш,почистваш и сглобяваш.

syntscho
Автомобил:
Двигател:

Re: ГОЛФ 3 1997 SDI не светят стоповете при натискане на спи

Мнениеот syntscho » Чет 03 апр 2014 16:24

Благодаря на всички за съветите, довечера ще видя, каквото казвате и ще споделя. Бъдете здрави! До скоро :)

syntscho
Автомобил:
Двигател:

Re: ГОЛФ 3 1997 SDI не светят стоповете при натискане на спи

Мнениеот syntscho » Пет 04 апр 2014 8:31

Здравейте, направих каквото ми казвате и всичко е ОК. Машинката се беше скапала (произведена в Малта :scare3 )Още веднъж много благодаря за съветите и хубав ден! :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”