bobcho написа:Производителите се презастраховат и нарочно пишат, че разхода на масло може да достигне до литър на 1000 км.При мен разхода е от 0.5 до литър на 10к.Карам предимно градско ( от 10к км ми се събират от 500 до 1000 извънградско ), но съм за смяна на гумички на клапаните

Няма как и да е при теб...При градско оборотите за ABS 1.8са в диапазона 2000-2500,а там маслото почти не го пипа!!
Я я опъни по магистрала с подържаща скорост 140 км/ч сиреч 3800-4000 об/мин пък виж дали щети гори толкова.Ако е за градско и моята гори градско под не повече от 50 мл/1000 км-ама при скорост 130-140 гори 300мл масло/1000 км .Засичал съм го съвсем точно!Ама к няма да пипам гумичките щото не знам на какъв майстор идиот ще налетя и каква друга бела ще ми направи!.
Напатих се от олигофрени...от една смяна на задни накладки на спирачките семних три комплекта зани лагери докато накрая майсторът-идиот разбра(всъщност аз му стоях на глават и му показах)
че при завиването на гайката въху шайбата на главината,шайбага трябва да остане леко подвижна а не да се затиска от !!!!А с още колко идиоти по електрониката е срещнах и колко уроци съм им изнесъл(ама пак си плащах де-щото апаратурата за тестване си е тяхна)