Bora 1.6 AKL Проблем с датчика на разпределителния вал
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bora 1.6 AKL Проблем с датчика на разпределителния вал
Здравейте колеги :). Проблема ми е следния двигателя не можеше да се форсира на място нито на която и да предавка повече от 5200-5500 оборота просто забива там и край не е като прекъсвач и беше леко мудна други проблеми нямам с оборотите стабилна работа на празен ход никакво играене на оборотите ,придърпване или прекъсване(карам я все още на бензин). Отивам на диагностика и ми излиза грешка на датчик на разпределителен вал взимам си нов датчик за 33лв най-вероятно китайски слагат ми новия датчик (сваля се ангренажа трудоемка е общо взето смяната). Взимам си колата от сервиза форсирам я на място минава 5500 оборота всичко е ок не съм я пробвал колко ще стигне но минава и 6000 тръгвам на скорост на която и да е предавка не може да се форсира повече от 5500 и пак е мудна а на място се форсира(от сервиза ми казват че ангренажа е сложен както трябва и няма прескочил зъб). Закачам я за диагностика излиза пак грешка на датчика.Изчистваме грешката направихме и една адаптация на дросела защото преди проблема с оборотите беше чистен дросела и сменян гофрирания маркуч (макар че преди адаптацията нямах проблеми) проверяваме пак за грешки нищо не излиза.Тръгвам колата върви по-добре и на скорост се форсира повече от 5500 както трябва да е гася колата паля и пак ми излиза грешката на датчика и на скорост не може да се форсира разбира се повече от 5500 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”