Golf 1.4 MI Не държи обороти и се дави при подаване на газ
- me4oka_rz
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 1.4 MI Не държи обороти и се дави при подаване на газ
Здравейте колеги , проблема е когато запаля колата, тя не държи на нужните обороти и малко се тресе и след това е добре , след това като дам газ не тръгва веднага , а има едно две тласкания и тогава... Все едно се дави. Какъв би бил проблема ? Колата е Голф 1.4 mı
Последна промяна от ivostefanov на Пет 01 авг 2014 20:39, променено общо 1 път.
Причина: Придържай се към темата шаблон!Редактирах заглавието.
Причина: Придържай се към темата шаблон!Редактирах заглавието.
- VLADETO8986
- Автомобил: Jetta
- Двигател: RP
Re: Golf 1.4 MI Не държи обороти и се дави при подаване на г
провери регулатора на налягането на бензина, една мембранка е която като се спука и олива в колекторите и създава проблеми струва между 15 и 20 лв
това мисля, че е защото имах същия проблем, успех
това мисля, че е защото имах същия проблем, успех
- VLADETO8986
- Автомобил: Jetta
- Двигател: RP
- me4oka_rz
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих това, но не е . Нещо друго явно мъчи...
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Първо да кажа, че съм с друг мотор (Г3 - 95 год., мотор - 1.6, код - АЕК), но проблема, може да е общ без значение какъв е мотора.
При мен прави някакъв подобен проблем при потегляне (но не винаги) - вкарвам първа, тръгвам и като подам газ (или сменя от първа на втора и съответно подам газ) забива муцуната и падат оборотите. Стъпковия смогва да върне нормалната работа (след като натисна съединителя, мотора не изгасва, просто все едно се изкашля
) и след този цирк няма никакви проблеми. Също така не винаги е пълна програмата, понякога при подаване на газ усещам как иска да се задави и след като вдигне оборотите се оправя.
Прави ми впечатление, че това се случва, когато имам малко бенз в резервоара (колата няма гас и никога не е имала).
Забележка:
С поста си нямам за цел да насоча вниманието към моя проблем, а да посоча подобни симптоми, като може да се намери някакво решение на проблема на колегата, пък може и при мен да е подобно.
При мен прави някакъв подобен проблем при потегляне (но не винаги) - вкарвам първа, тръгвам и като подам газ (или сменя от първа на втора и съответно подам газ) забива муцуната и падат оборотите. Стъпковия смогва да върне нормалната работа (след като натисна съединителя, мотора не изгасва, просто все едно се изкашля

Прави ми впечатление, че това се случва, когато имам малко бенз в резервоара (колата няма гас и никога не е имала).
Забележка:
С поста си нямам за цел да насоча вниманието към моя проблем, а да посоча подобни симптоми, като може да се намери някакво решение на проблема на колегата, пък може и при мен да е подобно.

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Провери тампона на моното да не е скъсан и да дърпа въздух от там. Също пробвай да откачиш ламбдата, като преди това си откачил и акумулатора, закачи акумулатора и запали без закачена ламбда сонда.
- me4oka_rz
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , накрая излезе от свещите.. Но сега имам друг проблем за да купя свещи ми искат името на мотора (ABD , AEX) , но не го знам и в талона го няма... как мога да разбера ?
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Погледни в големия талон -> P.5 - там ти пише кода на мотора, първите букви отпред са ти кода, който ти трябва.
Последна промяна от gr_kanev на Пет 08 авг 2014 8:51, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
След като колата ти е моно значи няма как да е AEX, то е многоточков инжекцион. Остава само ABD, друг код 1.4 моно не зная дали изобщо има в гамата.
- me4oka_rz
- Автомобил:
- Двигател:
Казах, че не ми го пише в талона: Р.5 Без номер
- Golf_Gogo
- Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
- Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB
Провери за лепенка под кората на багажника (до резервната гума) - ако имаш, там трябва да го пише.
Последно избутана от me4oka_rz на Нед 17 авг 2014 18:57.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”