В момента голфа е с табло с часовник и километраж до 200км. Имам няколко болежки с таблото и също няколко общи въпроса.
Първо болежките
- нивомера за бензина не отчита - това може ли да бъде друго освен от таблото?
- зумера и лампата за маслото се включват на извънградски път или форсиране. Сменени са 2та датчика за маслото и има налягане на маслото. Налягането още не е мерено с манометър но двигателя е след основен ремонт с качествено масло 10в40 и мотора е вече на 7000 км. Досега масло си гори нормално - около 200-300 грама до момента.
-километража ме лъже с доста (10-12) км/час. Засичано е с попътни табла с камери за скорост и ГПС. Също така на магистралата развих 180км/час според таблото, а според Уикипедия максималната скорост на този модел е 168км/час
-няма оборотомер
Сега общите въпроси. Този модел Голф само с такова табло ли е излизал от завода или има други опции? Ако е само с този модел то има ли опция да се смени и какво да търся?
Майсторът който ми прави мотора каза, че има съмнения, че кутията е от друг мотор(ако не ме лъже паметта спомена някакви си къси или дълги кутии). Възможно ли да е друга кутията и ако да има ли как да установя каква е? Номерация на самата кутия или нещо подобно?
Благодаря предварително на отзовалите се!