Golf MK3 2.0 115 к.с. проблем с оборотите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
t.yavahchov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2E

Golf MK3 2.0 115 к.с. проблем с оборотите

Мнениеот t.yavahchov » Чет 16 окт 2014 13:15

Здравейте.. търсих но не намерих тема за моя проблем .. а ако случайно има моля да ме извините..
Та проблема е следния паля колата сутрин и докато позагрее малко няма проблем но след 5 мин. когато не е на скорост се форсира сама до 4-5 хиляди оборота.. :icon_sad когато чукна леко газта пак се оправят за около мин. и айде пак нагоре.. почистих си дроселовата клапа измих степ моторчето с корселин и на другия ден запалих и пак същия проблем :banghead Моля ви помагайте с някакви идеи,насоки,упреци всичко приемам :biggrin :love.vwclub

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Голф 3 2.0 115 к.с. проблем с оборотите

Мнениеот radotom » Чет 16 окт 2014 15:08

Това чудо газова има ли?

t.yavahchov

Re: Голф 3 2.0 115 к.с. проблем с оборотите

Мнениеот t.yavahchov » Чет 16 окт 2014 17:19

Няма газ колега сменил съм и въздушния филтър... само да вметна че забелязах че и дебитомера е отварян .. поне така мисля защото е омазан със силикон по краищата дали е възможно да е от него

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 2.0 115 к.с. проблем с оборотите

Мнениеот anonym0us » Чет 16 окт 2014 20:04

Възможно е колега, щом е слагано силикон значи е имало пробив там. Няма да е лошо да закачиш колата на диагностика, да погледнат за грешки. Също така, да ти замерят температурния датчик, да не ти дава грешни стойности и да форсира мотора. :c020

t.yavahchov

Мнениеот t.yavahchov » Чет 16 окт 2014 20:22

Температурния датчик на охл. течност ли.. до колкото съм чувал има и някакъв датчик за топъл и студен въздух ...а пък може и изобщо да няма такъв .. извинете за невежеството ... :cry

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 16 окт 2014 22:42

t.yavahchov написа:Температурния датчик на охл. течност ли..

Точно!
Датчкика за температурата на въздуха играе в сравнително тесен температурен диапазон (май от 5*С до 40*С, без да съм сигурен) Той се намира в дебитомера, като погледнеш от към филтъра - едно късичко, стърчащо точно преди клапата.

Я огледай за спукани въздуховоди.
Гофрирания маркуч от дебитомера до дроселната клапа. Често се пукат във вдлъбнатите части и трудно се вижда.
Също неотчетен от дебитомера въздух може да дърпа от маркуча за картерните газове. Той пък с времето се разлага от маслото и температурата.
Влезе ли въздух, който не е отчетен от дебитомера - бърка се гориво-въздушната смес и почват да стават магарии.
Всъщност, въздух може да дърпа и от гарнитурка на всмукателния колектор или от О-пръстени на дюзите, ама айде да не се втиляваме чак толкоз още от сега! :Mr Green Fun

t.yavahchov

Мнениеот t.yavahchov » Пет 17 окт 2014 0:25

:eek прибирам се с колата ... и какво да видя .. на загряла кола прибора ми за темп. на охл . течност показва 0 .. све седно не съм я палил .. явно ще да е от това radotom мерси много за момента.. мерси и на др. колеги за отзивчивоста.. очаквайте развитие по темата ... да видим до къде съм я докарал с голфи..ЕЙ БЛАГОДАРАЯ ЧЕ ВИ ИМА! :love.vwclub

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”