Golf MK4 99г. AKL -светлините при заден ход не светят РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Petko633
Автомобил: Golf mk4
Двигател: akl 1999g.

Golf MK4 99г. AKL -светлините при заден ход не светят РЕШЕНО

Мнениеот Petko633 » Пон 03 ное 2014 19:33

Здравейте колеги,след доста търсене и четене не намирам решение за проблема ми-значи датчикът(ключът) на скоростите е нов, когато окъся кабелът на датчика(ключа), лампите(двете бели лампи за движение назад) светват!
Имам опасения,че нищо не натиска пъпката на датчика. При смяната на стария забелязах, че при включена задна скорост, нищо не идва да натисне датчика.Проблем със скоростите мисля, че нямам.Задна и втора влизат леко трудно,но поносимо според мен.Сменил съм всички лостчета-от скоростния лост до кутията и съм направил реглаж на лоста(леко запъва втора повече и по-малко задна :mhihi ,но е много леко).
Благодаря предварително за помощта

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Re: Golf MK4 99г. AKL -светлините при заден ход не светят

Мнениеот vlad1.8mi » Пон 03 ное 2014 21:09

Развий датчика,включи му буксата и се опитай да го задействаш(като го натиснеш).Възможно е да е дефектен!

Petko633

Мнениеот Petko633 » Вто 04 ное 2014 21:03

Да пробвах го и светват.Просто когато включа задна нищо не натиска въпросния датчик.Нека някои колега които е отварял тази кутия DUU :mhihi да сподели какво натиска датчика и при мен защо може да го няма.Мисля си за реглаж на скоростния лост но е мн.пипкава работа и затова не бързам да го пробвам.

Petko633

Мнениеот Petko633 » Нед 16 ное 2014 19:35

Здравейте реших проблема с малко побългаряване,монтирах едно микро ключе под маншона на ск.лост така,че да се натиска само на задна!Иначе оригиналния датчик не успях да го накарам да работи,правих реглаж отново на ск.лост но пак въпросното лост че което задейства датчика него натиска.Побългаряването стана доста прилично.Успех на всички.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”